Càrregues dels Mossos per executar un desnonament a Lleida

Una trentena de persones han intentat impedir el desallotjament

Imatge de Laura Quintana

Una trentena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han tornat aquest matí de divendres al carrer Alcalde Fuster de Lleida per impedir el desnonament d’en Ramón Toló, l’home de seixanta-quatre anys que ja havia de ser desnonat el dilluns passat 5 d’octubre.

En Ramón Toló, per motius econòmics, fa un any que no pot pagar el lloguer del pis on resideix i, Generis Sociedad Limitada, empresa propietària de l’immoble, ha decidit desnonar-lo. L’afectat viu amb altres dues persones, la Vanesa Del Pino i el pare d’aquesta, que també van ser desallotjades.

A les vuit del matí, tres furgons dels Mossos d’Esquadra s’han presentat al lloc dels fets i han decidit carregar i retirar per la força als membres de la PAH, i altres assistents, per accedir al pis. La comitiva judicial ha arribat a l’immoble cap a les 9 hores per fer efectiu el desnonament del Ramón i els seus animals.

Recordem que Vanesa Del Pino, va denunciar a La Ciutat que “l’Ajuntament de Lleida hauria de donar-nos, tant a mi com al Ramón, una solució digna i immediata”. La PAH demana “un habitatge digne amb un lloguer social”.