Bargalló posa la primera pedra a l’Escola Pinyana de Lleida

El departament d'Educació destina 2,5 milions d'euros per ampliar i reformar l'Escola Camps Elisis

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, durant la visita que ha fet a Lleida per posar la primera pedra de l'Escola Pinyana. Imatge del 30 de juliol de 2020.
L’Escola de Pinyana de Lleida estarà acabada al març de 2022. Ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant la visita que ha fet aquest dijous a Lleida per posar la primera pedra del nou centre educatiu. Bargalló ha visitat després l’Escola Camps Elisis de Lleida per conèixer l’avantprojecte de l’obra d’ampliació del centre, que comptarà amb una inversió de 2,5 milions d’euros. El conseller d’Educació ha destacat que totes dues obres donen resposta a una “reivindicació històrica” per tal de millorar l’oferta educativa a la ciutat de Lleida.

Durant la visita Bargalló ha estat acompanyat per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el director general de Centres Públics i president del Consorci d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray i el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega.

Bargalló ha assegurat que les obres de l’Escola Pinyana “es faran de manera ràpida” i que “al març del 2022 haurà acabat l’última fase, amb la construcció del pavelló infantil”. També ha explicat que la nova escola que s’edificarà coincideix en part en el terreny on està ubicada l’actual. “No és fàcil construir una escola mentre una altra està funcionant, però és la única manera de fer-ho”, ha reconegut.

Al migdia el titular d’Educació s’ha traslladat a l’Escola Camps Elisis i ha destacat que “aquestes obres ja estan aprovades pel Govern, ja tenen pressupost i ja estan encarregades a Infraestructures”. Bargalló ha manifestat que es tracta d’una ampliació “molt potent”.

El titular d’Educació també s’ha referit a l’inici del curs escolar. “Hi ha un pla d’obertura de centres educatius a tot Catalunya, on cada centre ha aplicat la seva realitat i ha fet un pla que contempla les actuacions per preparar-se per l’apertura”, ha dit.