Avancen les obres del nou Servei d’Orientació Laboral de l’IMO al Centre Històric

El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé, ha visitat aquest matí els alumnes treballadors del taller de pintura de la casa d’oficis amb l’objectiu de conèixer de primera mà els treballs de rehabilitació que estan fent en el local que ocuparà el servei d’orientació laboral de l’IMO que obrirà properament al Centre Històric.

Aquest servei s’oferirà en un espai situat al carrer Tallada número 1. En aquests moments, els joves estan treballant en la preparació de suports per l’acabat final, pintat de les parets, esmaltat de les portes interiors i l’envernissat dels aparadors i del llistonat de fusta.

També faran tasques de manteniment d’esmalt de persianes enrrollatbles i manteniment de pintura de façana a nivell de planta baixa.

Posteriorment a les tasques de pintura,  caldrà que els alumnes del taller de fusteria del mateix programa realitzin el desmuntatge de folrat d’aparadors i el nou folrat amb contraxapat de pi, el muntatge de llistons decoratiu amb fusta d’avet i la fabricació i muntatge de porta de dues fulles batents.

Els alumnes també estan realitzant, en el taller de fusta de l’Imo,  el mobiliari amb que s’equiparà aquest espai: taules, prestatgeries, armaris …

Programa de formació per a joves de 16 a 29 anys

La Casa d’oficis és un programa de formació i treball on hi participen  joves dels barris de la Mariola, Centre Històric, Portal Santa Magdalena i Noguerola, d’entre 16 i 29 anys. El programa es va iniciar a finals de desembre i la data de finalització serà a finals d’octubre.

Aquesta acció està gestionada per l’IMO i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.