Arriba a Lleida el material de protecció que la Paeria ha gestionat amb la ciutat de Hefei

Les 189 caixes amb mascaretes, guants i bates van sortir divendres de Shangai en valisa diplomàtica i s’han transportat avui fins a Lleida en dos camions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Dos camions carregats amb les 189 caixes han arribat aquest matí al pavelló municipal de Pardinyes, amb el material de protecció personal que l’Ajuntament de Lleida ha tramitat les darreres setmanes amb les autoritats de la ciutat xinesa de Hefei.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha rebut els dos camions de l’Exèrcit que s’han encarregat de transportar el material que va arribar anit a l’aeroport de Madrid per valija diplomàtica, a través del Consulat espanyol de Shangai.

L’alcalde, que ha estat acompanyat pel subdelegat del Govern central, José Crespín, ha explicat les dificultats administratives i logístiques amb què ha topat l’Ajuntament de Lleida des de mitjans de març per fer efectiva aquesta tramesa humanitària, la qual ha estat possible gràcies a les gestions de les autoritats municipals de Hefei, ciutat xinesa amb la qual la Paeria manté relacions des de 1997.

Miquel Pueyo ha emfatitzat aquesta col·laboració amb Hefei assenyalant que el segle XXI és el segle de les ciutats, que “són capaces de tenir capacitat, inventiva i generositat per donar-se un cop de mà”.

El paer en cap ha volgut agrair la col·laboració de tots els que han ajudat a fer possible l’arribada d’aquest material de Xina i en especial la del subdelegat José Crespín, “a l’hora de gestionar els tràmits i la logística, que evidentment és complexa”, i en la qual han intervingut els ministeris d’Afers Exteriors i Defensa.

L’alcalde ha explicat que amb aquest material es completarà la dotació d’elements de protecció per al personal de la Paeria, però també d’aquells col·lectius de la ciutat que encara no tinguin elements de protecció. “El que sempre hem protegit són els serveis bàsics i ara, amb aquesta disponibilitat i altres trameses que puguin arribar, podrem seguir garantint la protecció del personal que està teletreballant i s’incorporarà gradualment a la feina a la Paeria”, ha dit l’alcalde, tot recordant que “la nostra obligació també és servir i protegir aquells col·lectius que no han pogut accedir a mascaretes”.