Arrenquen els actes de Festa Major de Lleida a tot ritme

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El concert d’anit de La M.O.D.A. a l’escenari #festeslleida dels Camps Elisis, ha agafat el relleu del pregó oficial de la Festa Major per arrencar amb força i a tot ritme una programació d’actes farcida d’activitats per a totes les edats, que ha continuat aquest matí.

Avui, l’atenció ha estat centrada principalment en un públic més infantil, que al recinte dels Camps Elisis ha gaudit d’‘El Conte del Marraco’, mercès als actors de Sac Espectacles, els quals han explicat els infants la llegenda del drac lleidatà, que espera pacientment rebre els xumets dels més menuts.

Simultàniament, els amants de la cultura popular han gaudit de l’estrena d’una doble exposició a la Casa dels Gegants, que aquest matí ha obert les portes sota el títol d’Aniversaris de Festa Major per celebrar els 80 anys del Marraco (1941) i els 70 del Gegant Moro i la Gegantona. Un recull de fotografies i imatges de l’Arxiu Municipal i del fons de Manel Torres Tatjé, que permet fer una mirada a les festes que s’han viscut a la ciutat. La mostra romandrà oberta al públic fins al 30 de maig.

El grup 2 Princeses Barbudes també ha ocupat l’escenari dels Camps Elisis aquest migdia amb un concert familiar, amb cançons plenes d’humor, tocades amb instruments petits i de joguina. Un recital de lletres divertides, imaginatives, plenes d’humor i lliures de moralismes.

Cap al migdia, els lleidatans i lleidatanes han gaudit de diverses propostes musicals a l’hora del vermut. El DJ Dani Prieto se n’ha encarregat a la plaça Sant Joan, mentre que a la terrassa de l’antic Bar Blasi, davant el Mercat del Pla, l’acompanyament ha estat a càrrec de Loquo & Naio Decler, Air Un, Nito i Lluís Ribalta. A l’escenari dels Camps Elisis, han agafat el relleu Natros Sols, el col·lectiu d’amants de la cultura i la música, que han ambientat el recinte amb sons de la dècada dels seixanta.

La Festa Major també es viu en altres espais de la ciutat com la Seu Vella, on el Consorci del Turó ha organitzat una passejada on l’aigua és la protagonista. Sota el títol ‘L’Aigua oculta al Turó’, aquest matí i també demà, ja que es repetirà la ruta, els inscrits en aquesta activitat visiten la Casa de la Volta, el pati i la terrassa del Castell del Rei i els Pous de Gel, a més d’explicar històries i anècdotes sobre cisternes, dipòsits d’aigua, gàrgoles i, fins i tot, cocodrils.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i diversos regidors de la corporació, els quals han assistit a alguns dels espectacles programats aquest matí, també han visitat el Mercat de les Idees, organitzat pel Departament de Joventut de la Paeria, perquè els joves artistes i artesans puguin exposar les seves creacions, les quals es podran contemplar i adquirir fins a les 8 de la tarda.