Categories: Lleida

El Comú posa en coneixement els 665 documents que ha rebut sobre multes prescrites

El Comú de Lleida ha fet públic el contingut de la denúncia que van presentar a la Fiscalia Especial Contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, a Madrid. Entenen que els mitjans i la ciutadania tenen dret a que se’ls donin respostes en un tema que ha generat preocupació social. Per respecte al principi de presumpció d’innocència no han fet públic cap nom, excepte el de les persones denunciades, que són l’alcalde Àngel Ros, la tinenta d’alcalde Montserrat Mínguez i la regidora de seguretat ciutadana Sara Mestres.

Només tenen una part de la informació i no els ha arribat per via oficial. Recorden a l’alcalde que la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat ha resolt que els regidors del Comú tenen dret a obtenir la relació de les sancions imposades per la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser donades de baixa per prescripció o per qualsevol altre motiu entre 2006 i 2016. Ho van demanar fa més de mig any, i la GAIP va resoldre al nostre favor amb data 28 de març de 2017. Ho van recordar al darrer ple. Però es continua vulnerant el seu dret d’accés a la informació.

Davant la negativa reiterada de l’equip de govern a cedir l’esmentada informació, i la gravetat dels fets que es desprenen de la informació rebuda, han formulat la denúncia i posar els fets que s’exposen en coneixement de la Fiscalia Contra la Corrupció, el Consell General del Poder Judicial (ja que hi ha implicades persones d’estaments judicials) i l’Oficina Antifrau de Catalunya (atenent al fet que també hi ha implicades administracions públiques i persones de la funció pública).

Vistos els nombrosos llistats i sancions donades de baixa per diversos motius, entenen que pot confirmar-se una “llista blanca” de personatges i empreses sobre els que l’Ajuntament de Lleida estaria filtrant les multes. Han trobat casos en els quals prescriuen sancions abans de temps, o molt després del període màxim, o fins i tot quan es troben en execució voluntària o executiva.

Entenen que després de tants anys amb el mateix govern part de la ciutadania ha arribat a considerar “normal” aquest estat de les coses, però el fet que sempre s’hagi fet així no vol dir que no hi hagi un altra manera de fer.

Per única resposta, el govern opta per atacar l’agrupació d’electors dient que no proposa res. Demanen respecte, si no pot ser per als regidors, per a totes les persones que estan contribuint a fer créixer el projecte del Comú: la gent que participa en les assemblees de barri, les persones que treballen en les comissions del Comú, les que van a les assemblees o els centenars de persones adherides.

El Comú ha allargat fins el dilluns 26 de juny a les 12 de la nit el període de votació sotmetre a ratificació de totes les persones adherides via telemàtica el posicionament que van consensuar davant el referèndum, per donar temps a una major participació.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

VÍDEO | La furgoneta de VOX que es passeja per Tarragona: “Vuelo de Garriga Airlines con destino Jovenlandia”

La campanya electoral per a les eleccions del 12-M encara la recta final. El de…

5 minuts fa

Interior signa el contracte per instal·lar 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

El Departament d'Interior ha signat per un import d'1,8 milions d'euros el contracte amb l'empresa…

6 minuts fa

El motorista ferit a la Imperial Tàrraco és Mario García, president del PP de Tarragona

El president del PP de Tarragona i portaveu a l'Ajuntament de Salou, Mario García, és…

8 minuts fa

300 alumnes de Sant Pere de Ribes tanquen amb un concert el Projecte Cordes

300 nens i nenes de 4t de primària de les escoles públiques de Sant Pere…

12 minuts fa

Mor un bebè després que la mare, de 16 anys, donés a llum a casa seva

La Policia investiga la mort d'un nadó després que la seva mare, una noia de…

19 minuts fa

Desarticulen a Tarragona un grup organitzat que robava en domicilis i casinos

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup organitzat, amb base al Camp de Tarragona, que…

23 minuts fa

Esta web utiliza cookies.