Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Lleida tindrà un nou CAP i serveis complementaris com atenció pediàtrica

Avatar photo

Salut construirà un edifici polivalent a la zona de Copa d'Or que es preveu que entri en funcionament el 2025

Salut construirà en un solar de la zona de Copa d’Or un nou edifici polivalent que es destinarà a usos sanitaris. Les obres, que compten amb un pressupost de 18 milions d’euros, s’iniciaran el 2024 en un terreny de 7.831 metres quadrats cedit per la Paeria de Lleida i que està ubicat a l’Avinguda President Josep Irla.

 

Ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Salut, Manel Balcells, que espera que l’equipament entri en funcionament l’any 2025. El nou edifici polivalent acollirà el CAP de Cappont, ja que l’edifici actual “s’ha quedat petit”, ha reconegut Balcells, així com serveis d’Atenció Pediàtrica, Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), Unitat odontològica o la base del SEM.

 

El conseller de Salut ha destacat que aquest equipament demostra l’aposta del Departament per l’atenció primària com a “eix vertebrador” del sistema sanitari i, per tant, considera una “bona notícia” que aquest equipament pugui entrar en funcionament aviat.

 

Balcells ha explicat que a hores d’ara hi ha el pla funcional fet i que, previsiblement, la Paeria aprovarà en el ple del 22 de febrer la cessió del terreny al Servei Català de la Salut. Un cop fet això, s’haurà de licitar el projecte i després l’execució de l’obra.

 

Tot i que encara no està definit l’espai que es dedicarà a cada servei, el conseller ha assegurat que “creixerà el nombre de professionals en proporció al creixement de la població”. “No serà només un CAP, sinó un edifici polivalent resolutiu per donar una millor resposta en pediatria, ecografies pulmonars o digestives“, entre d’altres.

 

Pel que fa a l’edifici del CAP de Cappont, que quedarà buit un cop entri en funcionament el nou equipament de Copa d’Or, el conseller ha dit que s’haurà d’estudiar a què es destina.

 

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha valorat que hi hagi un conjunt d’actuacions a la ciutat relacionades amb la millora de l’atenció sanitària. En aquest sentit, ha posat com a exemple l’ampliació del CAP Bordeta-Magraners, que s’està desenvolupant en paral·lel.

 

Pueyo celebra l’impuls dels serveis comunitaris a la ciutat i considera que aquest escenari constitueix un “punt d’inflexió” per situar Lleida com a “ciutat de servei, amable, saludable i que posa en primer pla l’atenció i la cura de les persones”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × 2 =

Notícia anterior

Mor amb només 19 anys la ciclista Estela Domínguez mentre entrenava

Notícia següent

Concert solidari en benefici de l’ELA al Teatre Fortuny de Reus

Notícies relacionades