Lleida millora l’enllumenat públic en diversos carrers de la ciutat

Amb aquesta intervenció es millora l’eficiència energètica, la uniformitat, els nivells lumínics per a vianants i es disminueix considerablement el consum

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs de millora de l’enllumenat públic en diversos carrers de la ciutat, amb l’objectiu a millorar l’eficiència energètica, la uniformitat, els nivells lumínics per als vianants i disminuir considerablement el consum elèctric de la instal·lació, segons ha assenyalat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, en una visita a les obres que s’estan realitzant.

Postius ha explicat que l’actuació en la millora en les instal·lacions elèctriques és necessària perquè “hi ha alguns carrers que tenen un tram amb la tecnologia actualitzada tipus LED i altres trams amb tecnologia desfasada, la qual cosa provoca un impacte visual negatiu”. Al mateix temps, hadit que també hi ha vials que no tenen la suficient il·luminació i s’ha de substituir l’enllumenat existent per tal de satisfer aquesta manca de llum.

Aquestes raons són la causa perquè es procedeixi a intervenir en tres zones de Ciutat Jardí: l’avinguda Alcalde Rovira Roure i els carrers Monestir de les Avellanes i Monestir de Gerri.

La il·luminació de l’avinguda Rovira Roure, una de les artèries d’entrada de la ciutat, està constituït per columnes, distribuïdes bilateralment amb llumeneres vials de tecnologia obsoleta i un petit tram que disposa de tres columnes petites amb llumeneres tipus globus, també de tecnologia obsoleta. Aquestes tres darreres son objecte de l’actuació que s’està realitzant aquests dies. Això implica substituir les llumeneres existents per unes més modernes de tecnologia LED, juntament amb les respectives columnes, que se substituiran per columnes vials de 12 metres d’alçada, millorant així els nivells lumínics i l’eficiència energètica.

La següent actuació es realitza al carrer Monestir de les Avellanes, la il·luminació del qual està constituïda per columnes de baixa altura distribuïdes al “portell” i munten llumeneres tipus vial de tecnologia obsoleta. L’actuació urbanística implica substituir les llumeneres existents per unes de tecnologia LED. També se substituiran les columnes per unes noves amb més altura, millorant així els nivells lumínics i l’eficiència energètica.

La tercera de les intervencions es farà al carret Monestir de Gerri, situat també a la zona de Ciutat Jardí. En aquest vial també es procedirà a la substitució i modernització de les llumeneres existents. L’actuació en aquest indret serà parcial, ja que un lateral del carrer ja disposava de tecnologia LED.

El pressupost global per executar les tres actuacions és va licitar per 36.408,16 euros, malgrat que finalment es va adjudicar a la baixa per 24.368,19.