Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Lleida aposta per la formació Postgrau de Polítiques LGBTI per revertir les desigualtats

Avatar photo

El president Joan Talarn i la diputada d’Igualtat, Helena Martínez, han assistit a la presentació d’aquesta iniciativa pionera, en un acte presidit per la consellera Tània Verge, que prèviament ha visita la Diputació

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la diputada d’Igualtat, Helena Martínez, han assistit aquest dimecres a la presentació del Curs de Postgrau de Polítiques LGBTI a la Gestió Pública. L’acte s’ha celebrat al Saló Víctor Siurana del Rectorat de la Universitat de Lleida i ha estat presidit per la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge. També hi han intervingut Jaume Puy, rector de la UdL, i Núria Camps, coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la UdL.

Aquest primer postgrau de Polítiques LGBTI a la Gestió Pública és una iniciativa de la Secretaria d’Igualtat de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, la UdL i l’Escola Administració Pública de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Lleida, que hi aporta els 14.375 euros del pressupost a través del conveni marc amb la UdL, tot i que, gràcies al Pla Econòmic als consells comarcals, la Diputació assumirà també els costos de les matrícules del personal dels SAI de la demarcació.

El postgrau és una aposta pel coneixement com un element “bàsic per revertir les desigualtats i que puguem esser una societat que abraci les diversitats”, tal com ha remarcat en la seva intervenció Helena Martínez, que ha afegit que la Diputació de Lleida hi participa perquè creu que la formació i la sensibilització dels professionals que fan tasques de prevenció, atenció i assistència és clau per assolir una demarcació més amable i tolerant amb les diversitats.

Martínez també ha recordat que la creació de la nova àrea d’Igualtat i Cooperació a la Diputació formava part del full de ruta de la corporació de cara a l’actual mandat, i que, amb accions com aquesta, es referma aquest compromís i es dona resposta a les necessitats del país.

La diputada s’ha congratulat per dos circumstàncies més que concorren en aquest cas. D’una banda, pel fet que tota aquesta línia de treball per la qual aposta la Diputació es concreti directament amb tota una Conselleria d’Igualtat i Feminismes, amb la qual cosa se sumen “complicitats arreu del país”; i de l’altra, que per “l’orgull” que suposa que aquest Primer Postgrau de Polítiques públiques LGTBI pugui fer-se a la Universitat de Lleida, que així esdevindrà un referent en aquest àmbit.

Per tot plegat, Helena Martínez ha dit que la Diputació seguirà al costat d’aquestes iniciatives i “al servei dels consells comarcals i dels ajuntaments de les nostres terres, que ja reben suport econòmic de l’àrea d’Igualtat per fer front a aquestes necessitats formatives i que aquest any veuran incrementat aquest suport per tal de garantir la continuïtat de les seves iniciatives i també per tal que les professionals dels SAI de la nostra demarcació puguin participar d’aquestes formacions”.

El Postgrau Polítiques LGBTI a la Gestió Pública respon a les necessitats de la societat actual, en què les persones poden decidir lliurement la seva identitat sexual i de gènere amb tota l’empara de la legalitat vigent. Tanmateix, és una societat en què, per raons històriques, ideològiques i culturals arrelades, perduren encara tradicions, estereotips i accions excloents que fan que la discriminació i la violència per raons de gènere i LGBTI siguin una realitat, encara. El coneixement, la formació, l’educació, la sensibilització, la investigació, l’anàlisi de bones pràctiques són, sense dubte, els elements que han de contribuir a l’eradicació de les desigualtats i les violències per raó d’identitat de gènere o sexual. És en aquest marc on els estudis LGTBI cobren tot el seu significat i raó de ser.

Aquest Postgrau ofereix, doncs, un model formatiu de caràcter interdisciplinar, complet, rigorós, que posa el focus tant en els continguts i les metodologies d’ensenyament-aprenentatge del mateix, com també en la importància dels criteris de selecció dels docents i l’avaluació.

L’objectiu principal del mateix és dotar d’eines de coneixement, reflexió i expertesa per al desenvolupament professional en el marc de l’Administració de la Generalitat amb la finalitat d’impulsar i aplicar polítiques públiques destinades a garantir l’efectivitat dels drets del col·lectiu LGBTI+ i eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

En aquesta primera edició, el Postgrau va adreçat específicament a les persones que ha estan treballant en les administracions catalanes i que tenen dins de les seves responsabilitats, de manera directa o indirecta, l’atenció a les persones, siguin o no LGBTI. Així, són destinatàries de la formació alcaldesses i alcaldes, regidores i regidors, treballadores i treballadors socials, educadores i educadors socials, etc.

Prèviament a aquest acte, la consellera Tània Verge ha efectuat una visita oficial a la Diputació de Lleida. Acompanyada per Bernat Solé, delegat del Govern a Lleida, Mireia Mata, secretària d’Igualtats, i Xavier Florensa, director general de Polítiques Públiques LGBTI+, la consellera ha estat rebuda pel president Joan Talarn, el vicepresident quart, Ferran Accensi, i els diputats Helena Martínez, Francesc Sabanés i Agustí Jiménez. La consellera ha signat al Llibre d’Honor de la Diputació de Lleida abans de mantenir una reunió amb Talarn i Helena Martínez.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament solsoní aposta pels fanals solars per il·luminar el camí de la Creu

Notícia següent

Una organització de Barcelona es dedica a distribuir cocaïna per Europa

Notícies relacionades