Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

L’Hospital Arnau de Vilanova aconsegueix la segona de les quatre fases de la iniciativa IHAN

Avatar photo

És un projecte impulsat per l'OMS i UNICEF per animar els centres sanitaris a adoptar pràctiques que protegeixin i promoguin la lactància materna exclusiva des del naixement

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha assolit la segona de les quatre fases de la iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement (IHAN) i la Lactància, un projecte impulsat per l’OMS i UNICEF per animar els hospitals, centres de salut i sales de maternitat a adoptar les pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement. Els objectius d’aquesta iniciativa passen per permetre a les mares una elecció informada sobre com alimentar els seus nadons, donar suport a l’inici precoç de la lactància materna i promoure-la com a exclusiva els primers sis mesos, assegurar que no s’accepten donacions o vendes a baix cost de llets adaptades als hospitals i afegir altres aspectes de l’atenció a la mare i a l’infant en estadis posteriors. Ara, l’hospital lleidatà ja ha començat a treballar per obtenir els requisits necessaris per assolir la tercera fase de l’IHAN.
La IHAN ofereix als hospitals, que voluntàriament ho sol·licitin, un programa eficaç i estructurat per a la promoció de la lactància, que és una oportunitat de millora ja assajada i provada. El fet de ser un hospital acreditat per la IHAN és sinònim de treballar bé en l’atenció a embarassades, mares i nadons.

Aquesta iniciativa està dividida en quatre fases. L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova va iniciar aquest projecte l’any 2015 i va assolir la primera de les quatre fases el mes de febrer del 2016. El febrer de 2017 ha aconseguit la segona fase, situació en què estan també quinze hospitals de tot l’Estat.

De llavors ençà, l’Arnau de Vilanova de Lleida ja ha començat a treballar per obtenir els requisits necessaris per assolir la tercera fase. Aquests requisits són la formació de tot el personal sanitari que està en contacte amb mares, embarassades i nadons; la coordinació amb l’atenció primària i els grups de treball de suport a la lactància; l’elaboració de protocols i guies d’atenció a la lactància i al part normal, i l’adhesió al Codi de comercialització de succedanis de llet materna.

Durant l’any 2017, l’hospital lleidatà preveu la formació de més de 500 professionals, amb cursos adaptats a cada categoria professional. El primer curs es va realitzar durant els mesos de gener i març, i es van acreditar nou persones com a formadores en IHAN que, al seu torn, podran fer una formació de qualitat.

Al mes de maig s’oferirà la resta de cursos. Els més bàsics tindran una durada de dues i quatre hores, i s’adreçaran a professionals sense responsabilitat directa en el camp de la salut maternoinfantil. També es duran a terme cursos de formació teoricopràctica de 20 hores de durada, adreçats a professionals amb responsabilitat directa en el camp de la salut maternoinfantil.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La CUP de Reus denuncia que les “dinàmiques” d’Innova continuen als consells de les empreses municipals

Notícia següent

Mor el motorista de 20 anys ferit crític en un xoc amb una furgoneta a la Marina de Port de Barcelona

Notícies relacionades