L’Escola Francesc Feliu rep 52 ordinadors amb targeta de connexió d’Endesa

  L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir a pal·liar la bretxa digital entre els estudiants que s’ha vist agreujada arran de la pandèmia.

  Endesa reparteix ordinadorsImatge cedida per Mirada Local

  Endesa ha entregat un total de 307 ordinadors amb les seves respectives targetes de connexió a 7 centres educatius repartits entre els municipis de Lleida i Aitona (el Segrià) i Balaguer (la Noguera). Aquesta acció forma part del programa que va posar en marxa per la companyia amb un conveni signat amb el Departament d’Educació de la Generalitat a través de la Fundació Endesa.

  Mitjançant aquest conveni, la companyia formalitzava l’entrega de 390 ordinadors a 9 centres educatius per posar a disposició dels alumnes amb menys recursos, amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la bretxa digital, una realitat que s’ha vist accentuada arran de la pandèmia.

  En el cas d’Aitona, l’Escola Francesc Feliu ha rebut 52 dispositius. La seva directora, Maite Codina, ha destacat la importància dels ordinadors com a eina dins un pla integral de formació en capacitats digitals que desenvolupa el centre amb les famílies i l’alumnat.

  Per la seva part, l’alcaldessa del municipi, Rosa Pujol, que també ha assistit a l’acte, posa en valor la donació feta per Endesa i explica que “el nostre objectiu és sumar els màxims esforços possibles per a lluitar contra la bretxa digital entre l’alumnat d’Aitona”; i afegeix que “per això ens hem marcat com a prioritat garantir que tots els nens i nenes del nostre poble puguin tenir a la seva disposició a l’escola tots els recursos necessaris per a rebre una educació de primer nivell adaptada a les seves necessitats i interessos”.

  Aquesta actuació, que incorpora, també, la formació en competències digitals per al professorat s’està duent a terme a diferents territoris de l’estat espanyol, a través de conselleries d’educació i ajuntaments. En total, se’n beneficiaran 5.000 estudiants de 500 centres públics repartits en un total de 160 municipis d’arreu de l’estat espanyol.