Les entitats de Cappont s’impliquen en la IV Trobada “Juguem al carrer” als Camps Elisis

La iniciativa, de caràcter comunitari, lúdic i educatiu, està promoguda per la comissió escola-entorn del barri, de la qual forma part la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La comissió escola-entorn del barri de Cappont, dins del Pla Educatiu d’Entorn de Lleida, celebra aquest divendres 28 d’abril la IV edició de la Trobada “Juguem al carrer” al parc dels Camps Elisis amb la participació dels nens i les nenes del barri i de les seves famílies. La trobada començarà a les 16.30 h i fins les 19 h oferirà activitats relacionades amb el joc i obertes al barri i a la ciutadania en general.

La iniciativa, dinamitzada per l’educadora d’entorn de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, s’organitza conjuntament amb entitats i institucions de Cappont, que formen part de la comissió escola-entorn. La Ludoteca de Cappont presentarà una selecció de jocs d’exterior, de taula, d’habilitat i psicomotrius. Els educadors d’entorn del barri organitzaran tallers familiars de pintura de cara. El Col·lectiu Cultural Cappont col·labora amb la iniciativa amb el taller de Capgrossos, un espectacle infantil i l’entrega de premis del concurs de dibuix en el qual han participat les escoles del barri de Cappont. El Punt Eco farà un taller de Jardí ecològic i com a novetat hi haurà un taller de berenar saludable, amb la col·laboració de l’ABS Cappont i el suport de l’EKKE.

Els Plans Educatius d’Entorn, fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Lleida i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat-, són una proposta educativa innovadora que vol atendre les múltiples necessitats socials. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves de la societat, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i els joves. S’adrecen a tot l’alumnat i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més desafavorits.

Les comissions d’escola-entorn són un espai de trobada i de treball de les diferents institucions i entitats dels barris de Lleida amb la finalitat de proposar i articular actuacions, com aquesta de caràcter comunitari, lúdic i educatiu. La trobada dóna l’oportunitat de compartir interessos i inquietuds amb els agents socials i professionals del barri vinculats amb el món de la infància, l’adolescència i la joventut.