L’Aula d’Extensió Universitària de Tàrrega recupera l’activitat

Obre el nou curs amb 310 alumnes inscrits

L’Aula d’Extensió Universitària de Tàrrega ha reprès avui dimarts l’activitat després d’un any i mig d’aturada forçosa a causa de la pandèmia. Impulsada per la Universitat de Lleida (UdL), aquesta acció formativa s’ha reactivat amb l’acte inaugural del nou curs 2021 – 2022 celebrat al Teatre Ateneu de la capital de l’Urgell.

És ja la 18a edició, la qual aplega un total de 310 alumnes inscrits. És la xifra màxima permesa atenent a la limitació d’aforament de la sala (70%) segons fixa la normativa sanitària actual. Per tant, l’Aula d’Extensió Universitària de Tàrrega torna a fer el ple. L’alumnat són persones prejubilades i jubilades que opten per continuar formant-se en diferents matèries com humanitats, història, art, música, literatura o qualitat de vida.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha presidit avui la inauguració del nou curs i ha destacat, precisament, “la significació de mantenir la curiositat per aprendre durant al llarg de tota la vida”. En la seva al·locució, la primera edil ha subratllat la importància de poder recuperar les activitats presencials de l’Aula d’Extensió Universitària i també ha posat de relleu l’amplíssima varietat de propostes del calendari cultural de Tàrrega com a elements dinamitzadors de l’aprenentatge.

Per la seva part, el president de l’Aula d’Extensió Universitària de Tàrrega, Ramon Ganyet, ha afirmat que “ens sentim molts contents i il·lusionats de poder retrobar-nos i gaudir de conferències a càrrec de noms de referència en diferents àmbits del coneixement”. Al mateix acte també han assistit el vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la UdL, Joan Josep Busqueta, i la consellera de Turisme, Fires i Consum del Consell Comarcal de l’Urgell, Gràcia Auró.

La ponència inaugural d’avui ha anat a càrrec de Bruno Pérez, pèrit judicial informàtic que ha parlat sobre la ciberseguretat. Fins al juny se succeiran una trentena més de sessions sota el lema “Conferències pel plaer de saber”. L’Ajuntament de Tàrrega és una de les institucions col·laboradores d’aquesta iniciativa educativa.

L’Aula d’Extensió Universitària de Tàrrega està a més d’enhorabona ja que, juntament amb les d’Agramunt i Bellpuig, ha estat distingida amb un dels Premis Culturàlia 2021 en reconeixement a “la incansable tasca divulgativa, pedagògica i de difusió de coneixement, així com pel seu esperit de servei a la societat i en especial a la gent gran”.