L’assemblea d’ERC a Balaguer ratifica la continuïtat de Jordi Ignasi Vidal

Arran dels resultats de les eleccions municipals d’aquest passat diumenge 28 de maig, Vidal va posar el seu càrrec a disposició de l’Assemblea d’Esquerra Republicana a Balaguer.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest dilluns a les 20:00 h del vespre, l’Assemblea local ampliada del partit republicà es reunia per  valorar els resultats de les eleccions municipals a Balaguer, on Esquerra Republicana perdia l’alcaldia i  també la majoria absoluta assolida el 2019 i que va permetre governar a la candidatura republicana en  solitari durant la legislatura 2019-2023. Des de l’Assemblea s’entenia que hi havia una davallada global  d’ERC en tot el context polític del país, però que també hi havia un càstig municipal, malgrat que calia  seguir analitzant la seva magnitud. 

Arran dels resultats inesperats per part de la formació, Vidal, que ha estat el candidat a l’alcaldia per  aquestes eleccions, va posar el seu càrrec a disposició perquè “vaig entendre que el màxim  responsable de tot plegat era jo, evidentment que sempre he treballat en equip i tenim un equip molt  cohesionat. I a més a més, presentàvem un equip tant o més bo que el que teníem, per tant, entenia  que no era aquest el que havia de castigar la gent. La gent no ha deixat de votar la candidatura  d’Esquerra perquè no li agradés l’equip que hi anava. Era l’equip més preparat que hi havia, per tant, també entenia que hi havia una responsabilitat per part meva. Vaig entendre que havia de posar el  meu càrrec a disposició de l’Assemblea i és el que tocava fer, quan les coses no van bé és lògic  que les persones ens reprovin i posem els càrrecs a disposició perquè es valori la continuïtat de les  persones i el projecte per ètica i valors”. 

Tot i això, l’Assemblea del partit republicà va ratificar de forma unànime la continuïtat de l’actual paer  en cap al projecte d’Esquerra Republicana a Balaguer i en van sortir amb el posicionament conjunt  d’oferir mà estesa per evitar un govern del PSOE al municipi balaguerí. Així ho ha ratificat Vidal durant  la roda de premsa “oferim mà estesa a altres candidatures municipals per poder evitar un govern  on hi hagi el color del 155 i què, això no pot ser optant per part meva en cap pacte per ser  Alcalde, però ens oferim i animem a les candidatures que ho puguin fer possible a fer un govern sòlid  que ho pugui evitar. Tenim 3400 vots catalanistes i creiem que estem més ben representats, sigui amb  la amb la situació que sigui no optaré a l’elecció de cap de les maneres, però sí que entenem de què  s’ha de poder fer.”

D’aquesta forma indicava l’actual paer en cap que “creiem que hem rebut un càstig per part de la  ciutadania i, per múltiples factors, ERC ha perdut l’alcaldia a Balaguer, però no podem permetre que  sigui el PSOE qui lideri les polítiques municipals a Balaguer, cal un govern alternatiu i oferim mà  estesa perquè això passi”.