Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Larrosa (PSC): “Lleida ha de ser la ciutat de les oportunitats”

Avatar photo

El candidat socialista defensa que “Lleida ha de ser la ciutat de les oportunitats, més amable i més segura, on es genera riquesa, i on les lleidatanes i lleidatans se sentin orgullosos de viure"

El candidat del PSC-Units per Avançar a l’alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest dimecres les polítiques d’innovació social per avançar en la creació de més llocs de treball a la ciutat de Lleida.

 

Larrosa, que aquest dimecres ha rebut la visita de la portaveu del grup socialista al Senat, Eva Granados, s’ha reunit amb representants sindicals i comitès d’empresa per plantejar un model d’innovació social en què la Paeria “assumeixi, amb noves fórmules, el seu rol per ajudar a generar més ocupació i per acompanyar tant els treballadors i les treballadores com les persones que volen emprendre un projecte per generar riquesa”.

 

Lleida ha de ser la ciutat de les oportunitats, més amable i més segura, on es genera riquesa, i on les lleidatanes i lleidatans se sentin orgullosos de viure i ser de Lleida”, ha afirmat Larrosa, que ha advocat per tenir “un govern empàtic, que planifiqui, que sigui previsor i que governi per les persones que tenen ganes de treballar”. Per això, Larrosa ha recordat que “no pot ser que la Paeria tardi un any per donar una llicència d’activitat comercial o vuit mesos per atorgar una llicència urbanística a una empresa perquè això alenteix l’activitat econòmica i la possibilitat de generar ocupació”.

 

Fèlix Larrosa ha presentat el decàleg del PSC-Units per Avançar per tal de generar més ocupació i atreure inversions a Lleida. En aquest sentit, Larrosa ha destacat que el creixement econòmic de Lleida demana desenvolupar el polígon industrial de Torreblanca com a ‘hub’ de l’agroalimentació de referència, “que ha estat aturat per la Generalitat durant 15 anys”, i per generar nou sòl industrial gràcies a l’ampliació del polígon industrial del Segre, que permetria disposar d’un milió de metres. “Volem el polígon de Torreblanca, però no volem depredar la partida de Quatre-Pilans, que és un espai de plena producció agrària”, ha explicat Larrosa, que aposta per crear el Consell Econòmic de Lleida amb l’objectiu de definir l’estratègia d’inversions per a la ciutat.

 

En aquest sentit, Larrosa proposa reobrir l’oficina d’inversions, que va ser tancada per part del govern municipal, i crear una línia d’incentius fiscals per a joves, amb la finalitat d’acompanyar-los en l’obertura dels seus negocis i la implantació de les seves idees. Larrosa ha defensat que “cal governar també pensant en la satisfacció dels treballadors i de les treballadores i dels funcionaris perquè això reverteix positivament en els serveis i en el benestar que s’ofereix a la ciutadania”.

 

Per la seva banda, la portaveu del grup socialista al Senat, Eva Granados, ha destacat les polítiques d’ocupació impulsades pel Govern d’Espanya, que han permès crear 420.000 nous llocs de treball en el que portem d’any, “gràcies a una legislació que ajuda en el foment de l’ocupació i la reindustrialització d’Espanya”. En aquest sentit, Granados ha afegit que “és un orgull poder explicar què està fent el Govern d’Espanya, així com els i les socialistes, en un moment de la història en què, després d’una crisi per la pandèmia i la guerra a les portes d’Europa, hem pogut situar el diàleg social i la centralitat del treball en la prioritat de l’agenda política”. “Hem fet una reforma laboral modèlica, que per primera vegada dona més drets dels treballadors”, ha ressaltat Eva Granados, que ha destacat “la responsabilitat que tenen les organitzacions i els representants dels treballadors per posar-se la societat a l’esquena, seure a negociar i arribar a acords”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Síndics es comprometen a millorar la col·laboració entre el Consell General d’Andorra i els comuns

Notícia següent

Més d’un centenar d’alumnes de Constantí a La Mostra de Tubs Musicals

Notícies relacionades