L’allotjament municipal per a persones temporeres a Alcarràs ja es troba al 80%

  El municipi acull entre 3.000 i 4.000 persones treballadores del camp, malgrat l’amenaça de sequera

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els temporers i temporeres per a la campanya agrícola han començat a arribar en les darreres setmanes a Alcarràs, on, tot i l’amenaça de la sequera, es calcula que han vingut de 3.000 a 4.000 treballadors i treballadores del camp. L’espai d’allotjament que el consistori posa a disposició de les cooperatives, empreses i pagesos del municipi per al lloguer, ja es troba al 80% de l’ocupació, i acull una vuitantena de persones, en un espai que disposa d’un total de 96 places.

  L’espai d’allotjament, fet amb mòduls prefabricats i situat al polígon industrial Lo Tossalet Roig d’Alcarràs, serveix per garantir que les persones treballadores al sector de la fruita puguin viure al municipi i disposin d’un espai en dignes condicions i evitar problemes de sobreocupació en habitatges amb un gran nombre de persones convivents.

   

  Altres usos dels allotjaments municipals

  Aquest espai no només dona servei a pagesos, cooperatives i empreses per poder allotjar les persones que tenen contractades, sinó que, a més a més, es tracta d’un allotjament fixe, que durant tot l’any té usos molt diferents: cada any, de novembre a març, un dels mòduls es converteix en un espai d’acollida per a les persones sense sostre, en el marc del Pla Iglu; un mòdul s’ofereix durant tot l’any a persones peregrines que fan el camí de Sant Jaume, i també està obert a entitats escolta i altres activitats lúdiques. Així mateix, aquests allotjaments han servit com a solució durant la pandèmia de la Covid-19 a l’hora d’acollir persones que havien de restar aïllades.

  L’espai d’allotjament durant la campanya agrícola té un cost de 5 euros per persona i per nit, i inclou un espai per dormir, i els serveis de llum i aigua. El consistori ofereix l’espai i factura el servei a l’empresa o la persona a càrrec de l’explotació agrícola, que decideix lliurement si repercuteix el cost al sou del treballador o no.