L’Ajuntament de Tàrrega assumirà aquest any el cost de l’enllumenat de Nadal

Mesura per afavorir l’activitat comercial davant l’impacte de la pandèmia

L’Ajuntament de Tàrrega assumirà aquest any el cost de la instal·lació de l’enllumenat de Nadal als carrers de la ciutat. Així ho ha anunciat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú en una entrevista a l’emissora municipal Ràdio Tàrrega. La capital de l’Urgell vol accentuar així la seva capitalitat comercial durant les festes: “amb aquesta mesura animem la gent a sortir a comprar a la nostra ciutat potenciant el comerç de proximitat”, ha afirmat la primera edil.

Val a dir que durant els últims anys el lloguer i la instal·lació dels llums de Nadal anava a càrrec dels comerços adherits a Foment Tàrrega, i que el consistori únicament es feia càrrec del consum elèctric. “L’Ajuntament costejarem enguany la il·luminació nadalenca per tal d’ajudar el teixit comercial a fer front a la difícil situació econòmica generada per la pandèmia i a mantenir el caliu de les festes malgrat la difícil situació actual”, ha assenyalat l’alcaldessa.

En el decurs de la seva intervenció a Ràdio Tàrrega, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú també ha manifestat que l’Equip de Govern ha decidit mantenir la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública per a bars i restaurants durant tot l’any 2021. Aquesta mesura excepcional ja s’aplica a la capital de l’Urgell des del passat mes de març, quan esclatà la pandèmia, per tal de minimitzar l’impacte econòmic de la crisi en el sector de la restauració. La primera edil ha explicat que “sabem que la situació és molt complexa i que és molt probable que quan els deixin reobrir serà molt més fàcil que puguin treballar a l’aire lliure que no pas a l’interior”.

L’alcaldessa ha remarcat que l’hostaleria ha estat un dels sectors que ha rebut directa o indirectament més ajudes al municipi des de l’inici de la pandèmia: “a més de l’anul·lació de la taxa d’ocupació de la via pública, una part dels diners que no es van gastar per la Festa Major es destinaren a una campanya de promoció comercial de la ciutat. A més, també hem impulsat un directori dels bars i restaurants que ofereixen menjar per emportar per ajudar aquests establiments en el context de les restriccions actuals”.