L’acusada de clavar una copa al coll a una dona, nega que la volgués matar

  Les forenses declaren que la ferida era a prop de vasos sanguinis però superficial i sense risc vital

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  L’acusada de clavar una copa de vidre al coll a l’exparella del seu home, en la terrassa d’un bar del passeig de Ronda de Lleida, ha reconegut que es van discutir i barallar però nega haver trencat una copa de vidre i haver-la atacat al coll amb la intenció de matar-la. L’acusada no ha descartat la possibilitat d’haver-li fet un tall al coll a l’altra dona ja que la va empènyer sobre la taula i va caure la copa de cervesa que estava prenent però “va ser ella qui em va provocar, jo només em vaig defensar, no volia fer-li res”, ha dit. La fiscalia li demana nou anys de presó per un delicte de temptativa d’homicidi ja que considera provada la voluntat de matar basant-se en la zona on es va produir la ferida, al coll, i en les declaracions de dos testimonis que asseguren que va crida que la volia matar. El ministeri públic demana, alternativament, cinc anys de presó per un delicte de lesions. La defensa, en canvi, considera que aquesta presumpta voluntat de matar no ha quedat demostrada ja que, tal com han declarat les forenses, la ferida del coll, tot i ser a prop de vasos sanguinis, era superficial i sense risc vital. Demana a més que se li apliquin els atenuants d’actuar sota els efectes de l’alcohol i d’obcecació.
  L’acusada és una dona de 44 anys veïna d’Alcarràs (Segrià), que es troba a la presó de manera provisional des que va ser detinguda, per ferir de gravetat una altra dona, de també 44 anys i veïna de Lleida, durant una baralla que va tenir lloc la nit de l’1 d’octubre de 2016 a la terrassa d’un bar situat a l’altura del número 39 del Passeig de Ronda de la capital del Segrià.

  Durant el judici, que ha tingut lloc aquest dijous a l’Audiència de Lleida, l’acusada, la denunciant i els testimonis han explicat versions diferents entre sí ja que mentre que l’acusada i un dels testimonis ha declarat que va haver una discussió prèvia; la víctima i un altre testimoni han assegurat que l’acusada va atacar de cop la denunciant sense dir-li res. Tots excepte l’acusada, però, han declarat que va agafar una copa de vidre, la va trencar i li va intentar clavar al coll diverses vegades, tot i que només ho va aconseguir una, i que va ser un d’ells, client del bar del costat, qui es va posar enmig de les dues i va parar l’agressió.

  La víctima, que era l’exparella la parella actual de l’agressora, va haver de ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida pels talls que presentava al coll i en un braç, en intentar defensar-se, efectuats amb una copa trencada. La fiscalia demana també que l’acusada indemnitzi la víctima amb 7.200 euros per les lesions patides.