L’acusada d’apropiar-se 65.000 euros del seu home diu que era per fer obres

    Assegura que sempre que va treure diners va ser perquè li va demanar el seu marit o per pagar metges i medicines quan estava malalt

    Una dona acusada d’apropiar-se de 64.779,75 euros de diversos comptes corrents a nom del seu home, que estava a punt de morir a causa d’una greu malaltia, a esquenes dels fills d’ell, assegura que sempre que va treure diners va ser perquè li va demanar el seu marit. “Jo vaig complir allò que em demanava al peu de la lletra i em va dir que tragués els diners perquè no deixarien res” (en referència als seus fills). El gruix d’aquests diners, ha explicat, van ser per pagar obres a la casa on vivien ja que la van reformar “de dalt a baix” perquè “era la il·lusió del meu home i li vaig prometre que les acabaria”, ha declarat. Al judici celebrat aquest dijous a l’Audiència de Lleida, també ha dit que va treure diners per pagar les persones que l’ajudaven a casa a cuidar del seu home, quan aquest estava malalt, i per pagar metges particulars i medicines. Fins i tot ha assegurat que va ser un dels fills qui va treure en una ocasió diners d’un dels comptes del seu home, quan no tenia poders per fer-ho. La fiscalia i l’acusació particular que representa els fills de l’home consideren en canvi que la dona va treure tots els diners en diverses operacions per quedar-se’ls ella abans que el seu home morís i així no haver de repartir l’herència amb els fills d’ell.
    Els fets van tenir lloc l’any 2009. Segons la fiscalia, la dona, J. A. M., de llavors 65 anys, va explicar als fills de l’home que els diners s’havien invertit per fer diverses obres a casa. Per justificar aquesta teoria, va presentar factures per valor de 45.387,88 euros que hauria confeccionat un altre acusat, D. A. R., de llavors 36 anys. Segons els pèrits, però, les úniques obres que es van fer haurien tingut un cost d’uns 6.000 euros. Aquest acusat ha negat al judici haver inflat factures ni que l’acusada li hagués dit mai què havia de posar. Ha assegurat que els imports que hi figuren reflecteixen la feina que es va fer, en diverses fases i inclou mà d’obra i materials.

    La fiscalia demana per aquest altre acusat un any i mig de presó i una multa de 7.200 euros per un delicte de falsedat documental. Per l’acusada demana cinc anys i mig de presó; quatre per un delicte continuat d’apropiació indeguda i un any i mig per falsedat documental. També sol·licita que se li imposi una multa de 7.200 euros i que indemnitzi els fills de l’home amb la mateixa quantitat de què presumptament es va apropiar.