La Paeria retira el panells electrònics que informaven sobre places d’aparcament lliures

Es van instal·lar el 2011 però no funcionaven per problemes de connexió amb el software dels pàrquings de la ciutat

Plafó que estava instal·lat a la rambla d'Aragó de Lleida. ACN.
La Paeria ha completat aquesta setmana la retirada dels panells electrònics que encara estaven instal·lats als carrers de la ciutat per informar del nombre de places lliures a alguns dels principals aparcaments de Lleida (Sant Joan, Blondel, Auditori, Blas Infante i Eurofòrum). Aquests elements van ser instal·lats l’any 2011, cofinançats amb una subvenció del Plan Avanza del ministeri d’Indústria de 151.755,59 euros. No obstant, expliquen des de la Paeria, per problemes de connexió amb el software dels operadors dels aparcaments fa anys que no funcionaven.
El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha lamentat que “la falta de previsió per tenir en compte el manteniment del software i per concertar el seu funcionament amb els operadors faci malgastar diners públics” i ha assenyalat que davant la impossibilitat de fer-los funcionar s’ha decidit la seva retirada, ja que “no té sentit mantenir-los a la via pública”.

Postius ha manifestat que “ja són moltes les obres i projectes en què no es va contemplar el seu manteniment”. Postius ha afegit que des de la regidoria d’Urbanisme es treballa per revertir aquestes incidències i tots els projectes que es fan ara, han de contemplar la partida necessària per fer front a les despeses de manteniment.

Els plafons, algun dels quals ja s’havia retirat fa temps, estaven situats als encreuaments de Príncep de Viana amb la plaça Ramon Berenguer IV; Príncep de Viana amb Sant Ruf; Estudi General amb l’avinguda de València; Rambla d’Aragó amb Canonge Brugulat i a l’avinguda de les Garrigues.