Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

La Paeria de Lleida presenta una primera proposta dels pressupostos del 2024

Avatar photo

La Paeria de Lleida, encapçalada pel govern municipal del PSC Lleida, amb l’alcalde Fèlix Larrosa i la tinent d’alcalde i regidora de Bon Govern, Carme Valls, han presentat aquest matí una proposta inicial dels pressupostos per al 2024 a fi d’efecte de preparar la proposta final que s’intentarà aprovar el dia 22 de desembre amb el suport dels diferents grups municipals.

Un pressupost que té una xifra total de 217.000.000 d’euros, on una part important en les inversions venen dels Fons Generation. El pressupost d’enguany representa un 4’9% menys que el pressupost de l’any passat, i que s’ha estructurat en diferents eixos:

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha parlat de la ciutat justa, un nou model d’espais comunitaris que són aquells que s’han d’acollir no només serveis de models d’inclusió, sinó altres serveis de caràcter innovador com per exemple el HUB Cívic de Balàfia. A banda, els pressupostos comporten 1,2 milions d’euros d’inversions en pisos i licitació d’acollida en mòduls per la campanya de la collita. L’alcalde també ha parlat de la ciutat de les oportunitats, “per tal de desenvolupar nous sòls industrials d’un milió de metres”, com la presentació ahir del nou polígon de Torre Solé. La Paeria de Lleida també vol fer una revisió de tot el cos normatiu de l’Ajuntament, amb noves ordenances d’activitat econòmica per combatre l’incivisme.

Un dels punts més importants quant a inversió, és l’anomenada operació Rambla Ferran i la seva connexió amb el centre històric. L’alcalde, ha destacat que “la nostra voluntat és que sigui un HUB urbanístic en el qual el vianant tingui prioritat i sigui una Rambla viva, amb activitats al carrer i un pol d’atracció”. La intenció és deixar dos carrils per banda i ampliar voreres, amb la qual cosa quedarà afectada la circulació de vehicles, així com el manteniment del passeig central. El cost d’aquesta operació Rambla tindrà un cost de 8,5 milions d’euros i és finançat per la Unió Europea. Segons Larrosa, les obres començarien el 2024 amb un procés llarg.

Un altre dels punts més comentats, i que té la inversió més gran de pressupost, és el tema de l’enllumenat de la ciutat, on es preveu invertir un total de 9 milions d’euros. L’alcalde ha afirmat que s’instal·laran més punts de llum i es millorarà l’eficiència en 15.000 punts de llum a la ciutat amb tecnologia LED, molt més intensa i direccional. A més, és col·locaran extensions als fanals més pròxims als arbres per evitar que bloquegin la llum a les voreres. A la ciutat hi ha 40.000 punts de llum, segons ha explicat la tinent d’alcalde Carme Valls, que ha recordat que s’incorporen 15 nous agents de la Guàrdia Urbana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven − 5 =

Notícia anterior

Presentació del nou espai cultural Mil Nou a Reus

Notícia següent

Andorra la Vella tancarà un accés a l’aparcament Centre Ciutat 2 dies per obres

Notícies relacionades