La Marató de Donants de Sang i Plasma de Tàrrega aconsegueix 158 donacions

Hi participen fins a 191 persones, amb un total de 147 donacions de sang i 11 de plasma

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Marató de Donants de Sang i Plasma de Tàrrega s’ha tancat amb un balanç de 147 donacions de sang, 11 donacions de plasma i 33 persones que no han pogut donar sang per algun motiu. En aquesta convocatòria fins a 191 persones van respondre la crida feta pel Banc de Sang i Teixits, que destaca l’increment de les donacions de plasma registrades a la capital de l’Urgell durant el 2021. La ciutat tanca l’any sumant 601 donacions de sang i de plasma.

Recordem que el passat mes de maig Tàrrega es va convertir en el primer municipi de la província de Lleida en coordinar una jornada de donació exclusiva de plasma. Al 2020, 56 persones van donar plasma i per poder avançar cap a l’autosuficiència, calia doblar la donació al territori targarí. L’objectiu s’ha aconseguit, ja que enguany s’han aconseguit 97 donacions de plasma. Fita que ja estat possible gràcies al compromís de la ciutadania de la capital de l’Urgell, com recalca la regidora d’Acció Social Associativa, Igualtat i Salut, Assumpta Pijuan.

La jornada d’ahir s’emmarca en la campanya de Nadal del Banc de Sang, amb l’objectiu d’aconseguir les màximes donacions possibles durant aquestes dates, època en què les donacions baixen al voltant del 25%. Les necessitats diàries de sang no paren de créixer des del mes de setembre. Ara caldria superar les 1.100 donacions diàries per garantir els tractaments dels pacients.

El Banc de Sang té unes reserves de seguretat per donar resposta a possibles situacions d’emergència. Amb l’augment de l’activitat, les reserves se situen ara a les 6.000 unitats. La xifra ideal són 10.000.