La Guàrdia Urbana de Lleida deté vuit persones per robatoris amb violència en quatre dies

Un dels arrestats va empassar-se una cadena que havia robat i se li va detectar amb una radiografia a l'hospital

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Lleida ha detingut un total de vuit persones acusades de cometre diversos robatoris amb violència a la ciutat entre el dijous dia 28 de setembre i el diumenge 1 d’octubre. Concretament, els agents han arrestat els lladres per intentar sostreure o robar objectes com telèfons mòbils, ronyoneres i cadenes. En un d’aquests casos, els agents van detenir un home que havia sostret una cadena d’or i se sospitava que també se l’havia empassada per amagar-la. Els agents van poder confirmar-ho més tard mitjançant una radiografia que es va efectuar al detingut a l’hospital Arnau de Vilanova del municipi.

Concretament, el robatori de la cadena va tenir lloc la matinada del divendres dia 29, cap a les 3.00 hores, a la sortida d’un dels lavabos de la discoteca Biloba. Un home va agafar pel coll amb força un menor d’edat i li va sostreure la cadena que duia penjada. Els vigilants de seguretat van rebre l’avís dels fets i van aconseguir localitzar i retenir el lladre fins a l’arribada de la patrulla policial.

Els agents de la Guàrdia Urbana van parlar amb els afectats sobre el succés i van procedir a la detenció de l’home, de 22 anys, per un delicte de robatori amb violència. Durant l’escorcoll de l’arrestat, els agents no van localitzar la cadena sostreta, tot i que van sospitar que possiblement se l’havia empassada. Davant d’això, el detingut va ser traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova i un cop allí se li va efectuar una radiografia amb què els agents van poder confirmar que s’havia empassat la cadena que havia robat anteriorment.

En el mateix dia i també a la discoteca Biloba, tot i que una hora i mitja més tard, els vigilants de seguretat de la discoteca van requerir els serveis de la Urbana en retenir dos adolescents per un altre robatori amb violència. En aquest cas, dos menors d’edat haurien intentat sostreure el telèfon mòbil a un altre menor, al qual també li van propinar almenys una bufetada a la cara.

D’altra banda, una patrulla de la Guàrdia Urbana va ser requerida el dissabte dia 30 al vespre per un jove, de 20 anys, a la zona de la Seu Vella que va manifestar als agents que un grup de tres homes l’havia colpejat, provocant-li una ferida sagnant a la boca, i li havia sostret el seu telèfon mòbil. Amb la informació facilitada per l’agredit, la policia va localitzar prop del lloc dels fets als tres suposats agressors i els va detenir per un delicte de robatori amb violència. Es tracta de tres homes de 21, 20 i 22 anys.

La Guàrdia Urbana va efectuar la primera de les vuit detencions el passat dijous dia 28. Es tracta d’un home, de 33 anys, acusat d’intentar sostreure mitjançant cops de puny i puntades la ronyonera d’un altre home a la plaça Sant Joan.

La darrera detenció, però, es va efectuar aquest diumenge 1 d’octubre, cap a les 21.00 hores, quan la Urbana va arrestar una dona de 21 anys, per un delicte de robatori amb violència i un delicte de trencament de condemna. Els agents l’acusen de ser l’autora de l’agressió i el robatori d’una cadena a una dona de 43 anys, sobre la qual tenia una ordre que li prohibia apropar-s’hi o comunicar-s’hi. Els fets haurien tingut lloc el dissabte dia 30 a l’exterior d’un pub del carrer Alcalde Porqueres de la ciutat.