Dissabte, 7 de desembre de 2024
És notícia

La Diputació de Lleida promou els productes de qualitat i dona suport als agricultors locals al Gastronòmic Fòrum Barcelona Safata d’entrada

Avatar photo

El diputat i vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat aquest dilluns en l’acte d’inauguració de la nova edició del Gastronòmic Fòrum Barcelona (GFB), que se celebra al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, del 6 al 8 de novembre de 2023, que han presidit el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, així com Pau Relat, president de Fira de Barcelona, i Josep Alcaraz, director del Fòrum. Un certamen centrat en el compromís de la cuina i la gastronomia per la sostenibilitat i la protecció de la biodiversitat.

La cuina i els productes agroalimentaris de Lleida, caracteritzats per la seva contribució a la preservació de la biodiversitat i la sostenibilitat, han estat un referent en aquest certamen. Lleida és coneguda per la seva diversitat gastronòmica i pels seus productes alimentaris de qualitat. Amb una cuina que destaca per utilitzar ingredients frescos i locals, com per exemple, l’oli d’oliva, conegut per la seva alta qualitat i sabor i la fruita, dos elements presents en les demostracions del plat “Mantega blanca de pera i truita de riu del Segrià” elaborat pel xef Xixo Castanyo del Restaurant Malena, que  treballa i evoluciona les receptes tradicionals però amb noves tècniques i un toc creatiu.

En aquesta edició s’ha donat protagonisme als petits productors de qualitat procedents de tot Espanya, amb més de 200 participants, una cinquantena dels quals són de Lleida. Petits productors que aporten molt valor i diversitat en aquest certamen i reforçaran l’aposta pels productes de qualitat i proximitat. Per aquest motiu, la Diputació de Lleida ha destinat un espai i ha organitzat diferents actuacions per promoure els productes de qualitat i alhora donar suport als agricultors i ramaders locals de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran.

El diputat Jordi Verdú ha destacat que la gastronomia lleidatana, com moltes altres cuines locals, es troba en constant evolució i adaptació als canvis socials i mediambientals, i que el present i futur de la gastronomia lleidatana està vinculat al compromís amb la sostenibilitat i la protecció de la biodiversitat.

En aquest sentit, la gastronomia sostenible se centra en l’ús d’ingredients locals i de temporada per reduir l’empremta ecològica de l’alimentació i això implica promoure la utilització de productes que es cultiven a la demarcació de Lleida, que alhora suposa promoure l’agricultura i ramaderia sostenible, donar suport als agricultors locals i reduir la necessitat de transportar aliments des de llargues distàncies.

Avui també, a l’espai cuina s’ha ofert una degustació de cuina amb tast de formatges Cadí (la Seu d’Urgell) i una experiència de maridatge amb productes agroalimentaris catalans amb protagonistes d’excepció, com paté, garró, formatge, fruita seca i malvasia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Concòrdia reclama celeritat en la modificació de la Llei d’inversió estrangera

Notícia següent

El Comú d’Ordino i Creand Fundació ofereixen un viatge musical a diferents països en el concert ‘L’ONCA també bufa’

Notícies relacionades