La 10a campanya COMPRA I GUANYA arriba aquest octubre a Balaguer

Aquesta desena edició tindrà un caràcter especial per la conjuntura actual marcada per la pandèmia, però mantindrà intactes els seus quatre objectius

Durant tot el mes d’octubre, prop de 2.000 botigues dels 31 municipis organitzadors de la campanya COMPRA I GUANYA,  participaran en la que serà ja la seva desena edició i que confirma el creixement progressiu i la consolidació d’aquesta iniciativa.  Una fita que ha estat possible gràcies al treball conjunt dels Ajuntaments organitzadors i a la confiança dels comerciants, veïns i associacions de comerciants amb el suport de les quatre Diputacions. 

Aquesta desena edició tindrà un caràcter especial per la conjuntura actual marcada per la pandèmia, però mantindrà intactes els seus quatre objectius: dinamitzar el comerç de proximitat, promoure turísticament els territoris organitzadors, premiar als compradors i agrair la participació dels comerciants. Per això, la campanya s’ha adaptat a les circumstàncies excepcionals i es trasllada a aquest mes d’octubre, entre la campanya d’estiu i la de Nadal.

Antecedents

La campanya neix a partir dels objectius generals de la Llei de barris, un projecte transversal, innovador i engrescador. Gràcies a la inquietud de compartir noves experiències entre els barris que desenvolupem aquesta Llei al nostre nucli antic, va sorgir la idea de tirar endavant la campanya conjunta de dinamització comercial com un projecte conjunt per resoldre una necessitat comuna: dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat, el comerç del nucli antic.

 


En què consisteix la campanya BARRIS ANTICS, compra i guanya

Durant tot el mes d’octubre, totes les persones que comprin als comerços adherits dels 31 municipis organitzadors, i que estaran degudament identificats amb el cartell de la campanya, podran guanyar experiències d’un dia o dos, per a dues persones, a qualsevol dels 31 municipis membres de la Xarxa.

A principis de novembre, es sortejaran 32 experiències a cadascun dels 31 municipis (31 per clients + 1 comerciant) valorats en 2.859 €. Entre tots els membres de la Xarxa es repartiran més de 91.400 € en 992 experiències per a dues persones que fins al juny de 2021, viuran i gaudiran de la cultura, la gastronomia i el patrimoni  dels 31 municipis organitzadors, sempre amb les màximes garanties de prevenció del contagi de la Covid-19.

Premi per als comerciants

Per premiar la participació i la col·laboració de tots els establiments adherits, un comerç de cada municipi organitzador, també opta a guanyar una experiència.

Organitzadors

La campanya s’organitza de forma simultània als 31 municipis membres de la Xarxa de Barris Antics amb Projectes. Gràcies al treball col·laboratiu entre ajuntaments, com més municipis membres formen part de la Xarxa, hi ha més premis per sortejar, més incentius per comprar en el petit comerç, més guanyadors i més descoberta del territori català

Enguany, en la desena edició, en són ja 31: Argentona, Balaguer, Besalú, Cabrera de Mar, Calaf,  Cardona, Centelles, Cervera, Cervià de les Garrigues, El Vendrell, Falset, Juneda, La Selva del Camp, Les Borges Blanques, l’Arboç, L’Espluga de Francolí, Lleida, Manresa, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Santa Coloma de Queralt,  Torelló, Tortosa, Tremp, Ulldecona i Vilanova del Camí.

15 municipis de Barcelona, 8 de Tarragona, 7 de Lleida i 1 de Girona

A Balaguer, el sorteig tindrà lloc el dia 4 de novembre, a les 13.30 h al Xalet Montiu, seu de l’Institut Municipal de Progrés i Cultura. I el lliurament dels premis es farà dins el marc de les Festes del Sant Crist, el dimarts dia 10 de novembre, a les 11.00 h a la sala d’actes de la casa de la Paeria. 

L’Associació de Comerciants Balaguer Històric per la seva part regalarà un xec de 200 euros que es sortejarà entre els guanyadors/es de la trobada a Balaguer que tindrà lloc, si la situació ho permet, el dissabte dia 29 de maig de 2021, amb un atractiu programa dins el marc de la Festa Medieval Harpia 2021.