Dijous, 5 de desembre de 2024
És notícia

Jornada ’Aliança per a la Transició Energètica’ el 22 de març a Balaguer

Avatar photo

La trobada ha estat organitzada conjuntament per l'Energy HubLab i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida

El dimecres dia 22 de març se celebrarà la jornada d’empreses i universitat ‘L’Aliança per a la Transició Energètica’,  al Centre d’Empreses i Innovació de Balaguer.

 

La trobada ha estat organitzada conjuntament per l’Energy HubLab i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, i té com a objectiu articular la col·laboració entre les empreses del territori i la recerca sobre l’energia, l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

 

En aquesta s’explicaran les vies de col·laboració amb la universitat i s’exposaran les línies d’investigació dels grups de recerca que treballen en aquests àmbits, així com alguns casos d’èxit que han resultat de la seva col·laboració amb el món empresarial.

 

Així, es pretén donar resposta a la voluntat de moltes empreses, per petites que siguin, d’implantar solucions o millores en l’eficiència de les seves instal·lacions o processos productius, i incorporar les energies renovables.

 

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de la Paeria i l’Energy Hublab es posa especial èmfasi en trobades com aquesta, ja que permetrà establir sinèrgies i avançar cap a un model energètic sostenible i responsable basat en la col·laboració. També es considera fonamental la visibilització de recerca universitària, de gran importància per al desenvolupament del coneixement.

 

Pel que fa al programa, donaran la benvinguda als assistents l’Il·ltre. Sr. Carles Gibert, diputat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida; la Sra. Olga Martín, vicerectora de Recerca i Transferència de la Universitat de Lleida; i l’Il·lm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer.

 

Seguidament, s’iniciaran les intervencions dels ponents, la primera de les quals tractarà l’accés de les PIMES i professionals a la recerca de la Universitat de Lleida, i les oportunitats de col·laboració en l’àmbit acadèmic. Aquesta anirà a càrrec del Dr. Eduard Gregorio, coordinador del Grau en Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat i el doble Grau en Enginyeria Mecànica i Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat de la Universitat de Lleida i de la Sra. Carmen Gallart, coordinadora de l’Oficina de suport a l’R+D+i de la Universitat de Lleida.

 

A les 11 h, després de la pausa, membres dels diferents Grups de Recerca exposaran les seves línies d’investigació i explicaran casos d’èxit resultat de la seva col·laboració amb el món empresarial. El debat estarà moderat per la tècnica dinamitzadora de l’Energy Hublab, Ariadna Ramon, i després de cada intervenció s’obrirà un torn de preguntes.

 

En aquest darrer bloc intervindran: el Dr. Gabriel Zsembinszki i la Dra. Luisa F. Cabeza, del Grup de Recerca en Energia i Intel·ligència Artificial, els quals explicaran els projectes desenvolupats amb les empreses AKO i URD (Urban Reuse Development); el Sr. Marc Medrano, del grup Sustainable Energy, Machinery and Buildings; el Dr. Gabriel Pérez, coordinador del grup Innovative Technologies for Sustainability; i finalment el Dr. Daniel Chemisana i el Dr. Àlex Moreno, de Sistemes Dinàmics Aplicats a l’Energia Solar, els quals donaran a conèixer la seva col·laboració amb IASO.

La recerca universitària i l’empresa, ‘L’aliança per a la transició energètica’

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Fiscalia investiga a l’Ajuntament de Tarragona per l’ampliació del pàrquing Torroja

Notícia següent

Arriba a Badalona el servei de bicicleta compartida metropolità AMBici

Notícies relacionades