Jordi Armengol, nou director artístic del Festival de Pasqua de Cervera

Músic i professor, exercirà el càrrec durant les properes dues edicions del certamen i relleva Josep Maria Sauret

El músic i professor Jordi Armengol ha estat escollit nou director artístic del Festival de Pasqua de Cervera. Armengol exercirà el càrrec durant les properes dues edicions del certamen, amb opció a una pròrroga de dues més. La Paeria de Cervera va convocar per primer cop l’any passat un concurs públic per tal d’escollir aquesta figura i un comitè d’experts ha donat la confiança al projecte artístic proposat per Jordi Armengol, que rellevarà Josep Maria Sauret. El proper Festival de Pasqua tindrà lloc del 27 de març al 4 d’abril de 2021. Armengol destaca per ser un músic experimentat i un estudiós de musicologia.

Jordi Armengol va iniciar els estudis de viola al Conservatori de Cervera. Va obtenir el Títol Superior d’aquest instrument amb el professor Paul Cortese i posteriorment va estudiar viola barroca amb Emilio Moreno. Va ser membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i de l’Orquestra de Cambra de Cervera. Actualment toca a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i és col·laborador de l’Orquestra Camera Musicae.

En el camp de la música antiga, forma part de l’Orquestra Barroca Catalana, col·laborant amb altres grups (Vespres, d’Arnadí i Pyrenaeus Ensemble, entre d’altres) i en nombrosos projectes de cambra.

És membre del Quartet Teixidor, grup resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida des de la temporada 2013-2014, amb el qual ha enregistrat per Catalunya Música i els discogràfiques La Mà de Guido i Columna Música. Amb el quartet realitza una intensa activitat de recuperació i difusió del patrimoni musical català, interpretant obres infreqüents o oblidades de Marsal, Carnicer, Vila de Forns, Martínez Imbert, Pedrell, Morera, Cassadó o Benejam. Ha posat especial atenció a la recuperació dels sis quartets de Josep Teixidor (1752 – 1814). També s’ha interessat pels compositors catalans contemporanis com Josep Lluís Guzman, Anna Cazurra, Jordi Capellas, Narcís Bonet, Jordi Domènech i David Esterri. D’aquests tres últims n’ha estrenat obres dedicades al grup.

En l’àmbit de la pedagogia, és professor d’instrument, música de cambra i orquestra al Conservatori Professional de Música de Cervera i a l’Escola de Música de Bellpuig. Paral·lelament, és llicenciat en Història i Ciències de la Música i Màster en Musicologia Històrica per la Universitat de la Rioja.