Un recorregut històric, des de l'època medieval fins a l'actualitat, és l'eix del curs d'estiu que la Universitat de Lleida (UdL) ha programat per commemorar els 725 anys de la fundació de l'antic Estudi General, germen de la moderna UdL. Una dotzena de persones han començat aquest dimarts les sessions a l'edifici del Rectorat, acompanyades pel professor d'Història Medieval i vicerector de Cultura i Projecció Universitària, Joan Busqueta. El programa, que continua fins divendres, inclou visites guiades a diferents instal·lacions dels campus universitaris de la capital del Segrià.
“El curs vol fer conèixer la història i les aportacions de la que és la primera universitat creada a Catalunya i als territoris hispànics de la Corona d'Aragó, des dels seus orígens medievals, l'any 1300”, ha destacat Busqueta. El professor ha guiat l'alumnat en un recorregut pels dos claustres del Rectorat —La Pensativa i Les Heures—, els vitralls del Saló Víctor Siurana, el laboratori d'Arqueologia i algunes curiositats de l'edifici, com ara les dutxes de l'antic seminari, al soterrani, o un capitell de l'antiga capella, de finals del s. XIX, que es troba amagat a la tercera planta de l'immoble.

Al campus de Cappont, el responsable de la visita serà l'historiador Quintí Casals Bergés. El degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, David Aguilar Camaño; la directora de l'Escola Politècnica Superior, Magda Valls Marsal; i el degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, Eduard Cristóbal Fransi, participaran en els actes d'acollida als participants del curs. En el cas del campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV), el guia serà el mateix director de l'ETSEAFiV, Jordi Graell. I al campus de Ciències de la Salut ho faran les deganes de la Facultat de Medicina, Anna Casanovas Llorens, i de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, Judith Roca Llobet.