Gust de Lleida a la Fira MOS i Festa Gust de Lleida Experience amb més de 20 showcookings i tastos

La gran festa popular tindrà lloc el pròxim dissabte, 27 de setembre, i aplegarà una quarantena de productors i restauradors de la demarcació i activitats paral·leles de caire lúdic i cultural

23 de setembre de 2025 a les 15:45h
La presentació s'ha fet a la Diputació de Lleida
La presentació s'ha fet a la Diputació de Lleida

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú; el director de responsabilitat social corporativa de PlusFresc Supermercats, Rafael Oncins; el productor de formatges Cal Quitèria, Carles Pàmpols, i la xef d’El Celler del Roser, Montse Guardiola, han presentat aquest dimarts el programa d’activitats de ‘Gust de Lleida’ a la Fira MOS —que tindrà lloc del 27 al 29 de setembre al Pavelló 3 de Fira de Lleida— i de la Festa ‘Gust de Lleida Experience’, que se celebrarà el dissabte 27 de setembre a l’exterior del recinte firal.

Verdú ha explicat que el projecte ‘Gust de Lleida’ fa “un pas endavant molt significatiu, perquè no només serem presents dins de la Fira MOS amb un programa viu i participatiu, sinó que també sortirem a l’exterior per compartir la nostra essència amb tota la ciutadania en una gran festa oberta i popular”. En aquest sentit, ha destacat que l’objectiu és “consolidar la marca com a referent de la nostra gastronomia, posar en valor tota la cadena agroalimentària, des del camp fins al plat, i reforçar la identitat i la projecció del nostre territori”.

Per la seva banda, el director de responsabilitat social corporativa de PlusFresc Supermercats, Rafael Oncins, ha posat en valor el ‘Gust de Lleida’ i la gran riquesa gastronòmica i econòmica pel territori. Oncins ha explicat que durant la festa del dia 27 Plusfresc sortejarà cistelles amb productes de ‘Gust de Lleida’ entre els compradors i ha avançat que “començarem a posar corners als supermercats amb productes que es troben sota el paraigua de ‘Gust de Lleida’”.

Igualment, Carles Pàmpols, productor de formatges de Cal Quitèria, ha agraït que “‘Gust de Lleida’ ens dona confiança, ja que demostra que hi ha restauradors i supermercats que aposten pels productors, i això ens fa estar molt contents”.

Finalment, la restauradora Montse Guardiola, d’El Celler del Roser, ha posat en valor que “aquesta aposta permet donar a conèixer encara més la cuina de Lleida i reforçar el paper dels nostres productes, que sempre han estat la nostra riquesa. Confiem en els productors, també en els nous, que enriqueixen encara més la nostra cuina. Estem molt engrescats i volem donar-la a tastar a la Fira”.

Més de 20 showcookings i tastos dins de la Fira MOS

L’espai ‘Gust de Lleida’ al Pavelló 3 esdevindrà el gran aparador de la gastronomia de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, amb la participació de consells comarcals, denominacions d’origen i una àmplia representació de productors i restauradors de tota la demarcació. Com a novetat, enguany els visitants podran comprar directament productes locals a l’estand.

Durant els tres dies de fira, es faran més de 20 activitats entre showcookings, tastos i maridatges, amb propostes que aniran des dels sucs ecològics de Cal Valls fins a les orelletes del Pla d’Urgell, passant pels vins premiats de la DO Costers del Segre, els formatges de Cal Quitèria o plats innovadors com el carpaccio de peus de porc fumat o la guatlla a baixa temperatura amb fruita de Lleida, entre altres propostes.

La gran Festa ‘Gust de Lleida Experience’

El dissabte 27 de setembre, de 12.00h a 23.00 h, el recinte exterior de Fira de Lleida acollirà la Festa ‘Gust de Lleida Experience’, una festa popular que comptarà amb la participació d’una quarantena de productors i restauradors de diferents les comarques de la demarcació de Lleida. El públic hi podrà trobar tapes i plats elaborats amb productes de proximitat, que es podran degustar i maridar amb vins, cerveses i còctels del territori.

La jornada combinarà gastronomia, cultura i oci: actuacions de castellers i colles sardanistes, música en directe amb TomayDaka, sessions de DJ, animació de carrer i activitats familiars. Igualment, la festa comptarà amb una dimensió solidària, amb la caragolada de la Fecoll o la presència de Postureig de Lleida.

L’acte estarà conduït per la periodista Mariví Chacón i comptarà amb influencers com Anna Recetas Fáciles, Jonatan Nuevo (Esmorzars de Forquilla) o Clàudia Raymat, així com prescriptors com Xavi Asensio (Braves Lleida) o Montse Freixa (xef i sommelier de l’oli), o la nutricionista Naila Martínez, que aportarà la visió de la salut i l’alimentació equilibrada.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit