ERC demana que s’habiliti una vorera provisional al tram final del carrer Hostal de la Bordeta

Els republicans també han demanat a la Paeria que desbrossin i adeqüin el camí d’entrada a la Femosa, a l’Horta de Lleida

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El grup municipal d’Esquerra Republicana a la Paeria de Lleida ha demanat al Govern de la Paeria que habiliti una vorera provisional al tram final del carrer Hostal de la Bordeta per a millorar-ne la seguretat. “El final del carrer Hostal de la Bordeta, entre els números 71 i 133, és un tram en el qual hi ha més d’una quinzena d’habitatges. Tanmateix, el tram no està urbanitzat, de manera que la manca de voreres suposa un perill greu per a la seguretat viària dels veïns i veïnes d’aquest carrer i per als vianants que hi circulen de passeig per l’Horta”, ha afirmat el regidor titular de la comissió, Juanjo Falcó, després d’haver-se reunit amb alguns dels veïns afectats.

“Aquest és un tram, a més, amb una intensa circulació de camions de gran tonatge, la qual cosa incrementa el perill per als vianants, els quals han de circular per la calçada, atesa la manca de voreres”, ha continuat Falcó. És per això que el grup republicà ha demanat que s’inclogui la urbanització d’aquest tram final del carrer Hostal al Projecte de transformació sostenible i digital del transport a Lleida, on ja es contempla pacificar la primera part del carrer Hostal.

A més, ERC també ha denunciat que en aquest tram del carrer Hostal hi ha una illa de contenidors que, històricament, havia estat problemàtica perquè s’havia convertit en un punt habitual d’abocament de residus diversos. “De manera consensuada amb els veïns i veïnes d’aquest tram del carrer, el govern municipal anterior va iniciar, en els darrers anys del mandat (2022 i primer semestre de 2023), diverses accions per millorar el manteniment de la zona en què s’ubiquen els contenidors. Demanem a l’actual govern del PSC que tiri endavant les accions previstes i que demani a ADIF la cessió del solar on s’ubiquen els contenidors perquè l’Ajuntament els pugui desbrossar i netejar regularment”, ha explicat Falcó.

ERC també demanarà a la Comissió de dimecres que es desbrossin i s’adeqüi el camí d’entrada a la partida de la Femosa, de l’Horta de Lleida. Després de la reunió que els regidors Sandra Castro i Xavi Estrada van mantenir a finals d’agost, els republicans han traslladat les queixes i demandes dels veïns i veïnes de la zona, també relacionades en la manca de seguretat a la zona de les vies del tren i en el mal estat dels camins: “Demanem al govern municipal que insti l’administració responsable de la via del ferrocarril perquè instal·li una tanca de protecció en el tram o trams del camí que discorre paral·lel a la via, així com que es desbrossin els vorals del camí d’accés i s’asfaltin”, ha explicat Falcó.

També en el marc de la Comissió de Gestió de la Ciutat, la regidora i portaveu del grup municipal, Jordina Freixanet, ha demanat que es liciti, d’una vegada per totes, el carril bici de l’escola Espiga-Sant Jordi. “El compromís del Govern anterior era tenir acabat el carril bici abans de finalitzar el 2023 -tal i com ha passat amb el carril bici del Manuel de Montsuar-, ens preocupa que encara no s’hagi licitat i que això comprometi la subvenció rebuda de 60.000 euros”, ha explicat Freixanet. “Tanmateix i fins que aquest carril no sigui efectiu, demanem que la Guàrdia Urbana de Lleida acompanyi el bici-bus que cada divendres organitzen les famílies de l’escola per garantir la seguretat dels menors”, ha afegit.

Així mateix, Freixanet també ha preguntat pel bust de Lluís Companys, situat al carrer Lluís Companys, davant del Teatre de l’Escorxador, i que, des de fa uns mesos, no és al seu lloc. “Demanem al Govern que el bust del president Companys estigui a lloc per l’homenatge que, cada any, se li ret el 15 d’octubre, dia que el van afusellar”, ha explicat Freixanet. A més, Freixanet també ha demanat que s’instal·lin càmeres de videovigilància degut als constants actes vandàlics que s’hi produeixen.