Els veïns de l’Horta reclamen reiteradament la rebaixa dels impostos que paguen

Aquestes propostes es centren en la millora de condicions de l’Horta de Lleida, la reivindicació del català com a llengua preferent i la necessitat sobre el seguiment dels acords aprovats

0
954

El grup municipal PDeCAT ha presentat aquest matí a la Paeria tres propostes diferents que presentaran demà al ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat. D’una banda, el grup se centra, de nou, en l’Horta de Lleida. Toni Postius, líder del grup municipal PDeCAT, juntament amb David Melé, vicepresident de la Comissió de l’Horta, afirmen la necessitat de millorar els serveis i els impostos de l’Horta. Segons Postius, “els veïns de l’Horta paguen uns impostos molt alts i cars, però no tenen cap facilitat de mobilitat i de serveis, com sí que ho tenen els veïns de Lleida”. A més, el grup destacava que ja s’han presentat més d’una moció per millorar la situació de l’Horta i no s’ha canviat res. Fins i tot, els mateixos veïns de l’Horta van presentar una moció la qual va ser aprovada a un ple i encara no han vist cap millora.

Una altra de les propostes que presentarà PDeCAT és sobre la reivindicació de la llengua. Postius afirma que és una moció per explicar a Àngel Ros que “amb la llengua no es juga”. El grup defensa que el català sigui la llengua d’ús preferent, tant a la mateixa ciutat com a l’Ajuntament. Aquesta moció, a més, servirà per reivindicar a l’alcalde el dret dels lleidatans i lleidatanes a votar pel referèndum. “Potser d’aquesta manera Ros s’adona que la gent vol decidir i que és un dret, i, per tant, no hauria de posar obstacles a la voluntat dels seus ciutadans”, afirma Postius.

Finalment, presentaran una proposta la qual hauria de vetllar pel compliment dels acords aprovats a l’Ajuntament. Postius ha explicat que diverses propostes que havien estat aprovades finalment no s’havien realitzat. El grup municipal reclama en la seva proposta  que, d’una banda, els acords es facin públics i rebin un seguiment mensual, per tal que la ciutadania pugui observar quines propostes estan aprovades. D’altra banda, exigien també que es fessin públics els diferents acords a la revista de la Paeria, i així, la revista, segons Postius, deixaria de ser una eina de publicitat pel mateix alcalde. A més, Postius assegura que sí no es realitzen les propostes no és per falta de mitjans o recursos, sinó perquè al mateix equip de govern no els interessa.

FER UN COMENTARI