Els animals domèstics podran viatjar en autobusos urbans sempre que ho facin amb transportí

Aquesta nova modificació ha rebut una bona acceptació per part dels veïns de la ciutat i no permetrà el transport de qualsevol espècie animal

A partir d’ara, als autobusos de Lleida podran pujar animals domèstics sempre que viatgin amb transportí. Aquesta mesura, però, està pensada per animals (gossos, gats i rosegadors), per la qual cosa, altres animals considerats exòtics no podrien accedir-hi. Aquesta reformulació de la llei dels animals ha sorgit d’una proposta ciutadana aconseguida a través de signatures.

La nova formulació defineix que els animals que siguin domèstics podran pujar als autobusos de la ciutat sempre que ho facin en transportí. Aquells animals que no puguin ser transportats en transportí no podran accedir-hi. L’única excepció serà amb els gossos pigall que són els gossos que acompanyen a persones invidents.

Aquest nou reglament del transport públic ha causat certa polèmica entre els diferents veïns de la capital del segrià. Alguns ho consideren una mesura innecessària i que pot arribar a molestar a aquells que no els hi agraden els animals. Per altra banda, altres asseguren que tenen el mateix dret a agafar el transport públic, tot i que viatgin amb animals. Tanmateix, gairebé tots els lleidatans s’han manifestat a favor del canvi, ja que, els animals hauran de pujar en transportí per tal de garantir més seguretat.

Cal remarcar que aquesta modificació està pensada per animals domèstics com gossos, gats i rosegadors. Altres animals més exòtics, com per exemple una serp, no estarien dins d’aquesta nova formulació i, per tant, no podria accedir al servei públic d’autobusos.

Aquesta modificació ja s’ha aplicat a altres ciutats i ha sigut una iniciativa amb un resultat bastant positiu. És per això que es preveu que a Lleida també tingui una bona acollida i que no suposarà gaires problemes aquest nou reglament.