Diumenge, 29 de juny de 2025
És notícia

El subdelegat del Govern a Lleida visita la Fundació Coma de Meià i el seu restaurant-escola

Avatar photo
José Crespín ha visitat la Noguera per conèixer els projectes que impulsa la Fundació per preservar i difondre el patrimoni gastronòmic, l’agricultura tradicional i la sostenibilitat mediambiental del territori
Crespín amb el xef Sergi de Meià. Fundació Coma de Meià
Crespín amb el xef Sergi de Meià

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a la Noguera on ha visitat la Fundació Coma de Meià per conèixer els projectes que impulsa per preservar i difondre el patrimoni gastronòmic, l’agricultura tradicional i ecològica i la sostenibilitat mediambiental del territori. Un d’aquests projectes és el restaurant-escola que s’ha posat en marxa aquesta mateixa setmana a la seu de l’entitat, a Vilanova de Meià.

El subdelegat ha estat rebut pel president i fundador de la Fundació Coma de Meià, Sergi Company Castells, cuiner barceloní amb arrels a Vilanova de Meià conegut com a Sergi de Meià, amb qui ha recorregut els diferents espai de la Fundació creada l’any 2023.

L’entitat ha endegat aquesta setmana el restaurant-escola, un projecte vinculat a la FP Dual de Cuina i Gastronomia on els tres alumnes participants desenvolupen la part pràctica del grau formatiu amb la finalitat de potenciar la cuina de proximitat, divulgar la cultura gastronòmica i promocionar l’agricultura ecològica. La Fundació confia en incrementar el nombre d’alumnes a partir del proper mes de setembre.

En el decurs de la visita, José Crespín ha posat en valor que la Fundació Coma de Meià “intenta recuperar l’imaginari culinari de les nostres padrines, del nostre territori i l’ampli ventall de productes tradicionals per fer gran un dels nostres patrimonis com és la gastronomia i l’agricultura tradicional”.

Un altre dels projectes que impulsa la Fundació Coma de Meià, connectat al restaurant-escola, és un hort formatiu a Vilanova de Meià per preservar i impulsar el cultiu de llavors tradicionals en col·laboració amb els productors locals, així com la “Recepta Verda”, una metodologia de treball per fomentar la prevenció i lluitar contra el malbaratament alimentari adreçat al sector de la restauració, empreses relacionades amb el consum alimentari i la ciutadania en general.

La Fundació Coma de Meià també és una part activa de la tercera edició de “Perifèria Cultural”, un cicle de concerts que barreja música amb gastronomia catalana que des de finals del passat mes de maig ha previst 40 concerts a tot Catalunya, el 70% dels quals a comarques lleidatanes.

En el seu desplaçament per la Noguera, el subdelegat també ha visitat el municipi de Foradada i ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa, Maricel Segú.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
façana Ajuntament Lleida avinguda Blondel

L’Ajuntament de Lleida obre la consulta prèvia de la nova ordenança d’Impuls Econòmic per a Projectes d’Interès Estratègic Local

Notícia següent
robot quirúrgic Lleida

L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida vol incorporar un tercer robot quirúrgic Da Vinci

Notícies relacionades