El PSC tanca finalment un acord de govern amb Treballem per Balaguer

Lorena González recupera pels socialistes l'alcaldia de la capital de la Noguera després de 12 anys

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La falta de confiança i les desavinences entre Junts i Treballem per Balaguer van fer saltar pels aires un pacte tripartit amb ERC, que permetés desbancar el PSC de l’alcaldia de la capital de la Noguera. Dilluns les tres formacions constataven la manca de confiança i el PSC tenia via lliure per governar. Aquesta setmana, la formació de Lorena González ha seguit negociant i, finalment, avui ha anunciat un acord de govern amb Treballem per Balaguer.

 

D’aquesta manera, la formació de Guifré Ricart entrarà a govern assumint les àrees d’Urbanisme, Empresa i Comerç, Entorn Natural, Cultura i Turisme, Esports i Serveis Socials. La resta d’àrees les pivotarà el PSC, de les quals Hisenda la portarà la futura alcaldessa. Cal recordar que el PSC ja tenia el suport verbalitzat del regidor d’Ara Sí Balaguer (En Comú Podem) a la investidura i ara s’assegura també un govern estable sempre i quan aconsegueixin mantenir la bona sintonia durant tot el mandat.

Tot i que ha estat un pacte anunciat a última hora, no ha agafat per sorpresa a les altres formacions, que veien el partit de Treballem com la clau per decantar els pactes cap a un costat o l’altre.