El projecte Haima Acull proporcionarà assistència mèdica a nens i nenes sahrauís a Lleida

La Sala d’Actes de la Diputació de Lleida va acollir ahir la presentació del projecte ‘Haima Acull, Somriures de Sorra’, a través del qual l’associació Lleida pels Refugiats proporciona a la capital del Segrià assistència mèdica a nens i nenes sahrauís amb patologies intractables en els campaments on viuen i que necessitin ser evacuats.

L’acte el va presidir la vicepresidenta Sandra Castro, que va posar en valor els esforços de l’entitat Lleida pels Refugiats, que va estar representada per la seva presidenta, Pilar Sierra. També van ser presents Abidin Bucharaya, delegat del Govern del Front Polisari a Catalunya, i Jackson Quiñonez, regidor d’Esports i de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida.

‘Haima Acull, Somriures de Sorra’ és una iniciativa de l’associació Lleida pels Refugiats que recentment ha estat guardonat en la XVIII edició del premi a la Solidaritat del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL), en reconèixer els col·legiats implicats en tasques altruistes en el marc de les ONG i associacions sense ànim de lucre, així com la dels seus voluntaris que, de forma professional, treballen per garantir el dret a la salut de la població.

El projecte, que es gestiona en coordinació amb la Delegació del Front Polisari a Catalunya, el Ministeri de Sanitat sahrauí i la DGAIA (Delegació General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència), proporciona assistència mèdica a nens i nenes sahrauís amb patologies intractables en els campaments on viuen i que necessitin ser evacuats. A part del tractament o les intervencions necessàries, els infants viuen en un pis gestionat per l’associació fins que reben l’alta mèdica i poden tornar amb les seves famílies. En aquest temps que passen a la ciutat de Lleida, els infants són escolaritzats i conviuen amb altres criatures de la seva edat.

Segons l’associació, dins de la precària situació del poble sahrauí als assentaments, els infants constitueixen un dels grups més vulnerables i per exemple, un 50% dels menors de 5 anys estan diagnosticats d’anèmia. Els principals factors de mortalitat infantil en els campaments són: diarrea aguda, naixement prematur, anèmia, desnutrició i malalties respiratòries. No es disposa de servei de cures intensives ni de banc de sang en els assentaments.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

La Festa Major de Terrassa brilla amb els primers castells de Minyons i Capgrossos de Mataró

Els Minyons, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Terrassa han resolt amb nota…

1 minut fa

Èxit de la 2a edició del Motand d’Andorra amb més de 300 participants

La segona edició del Motand ha tingut una àmplia afluència de visitants al llarg de…

18 minuts fa

Troben el cadàver d’en Juan, desaparegut fa dos dies a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han informat a través de les xarxes socials que han trobat el…

32 minuts fa

El Festival d’Astronomia Andorra Comapedrosa aplega 700 visitants

El Festival Astronòmic Andorra Comapedrosa ha revalidat l’èxit de la primera edició i s’ha tirat…

47 minuts fa

Troben el cadàver d’un home desaparegut al desembre

Una persona ha localitzat restes d'un cadàver a prop de Priaranza del Bierzo (Lleó) que…

1 hora fa

Salou destaca en la guia ‘Soletes Repsol’ per la seva gastronomia

Salou, la capital de la Costa Daurada, continua consolidant el seu prestigi en l'àmbit gastronòmic amb la inclusió o…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.