Divendres, 28 de juny de 2024
És notícia

El projecte Haima Acull proporcionarà assistència mèdica a nens i nenes sahrauís a Lleida

Avatar photo

La Sala d’Actes de la Diputació de Lleida va acollir ahir la presentació del projecte ‘Haima Acull, Somriures de Sorra’, a través del qual l’associació Lleida pels Refugiats proporciona a la capital del Segrià assistència mèdica a nens i nenes sahrauís amb patologies intractables en els campaments on viuen i que necessitin ser evacuats.

L’acte el va presidir la vicepresidenta Sandra Castro, que va posar en valor els esforços de l’entitat Lleida pels Refugiats, que va estar representada per la seva presidenta, Pilar Sierra. També van ser presents Abidin Bucharaya, delegat del Govern del Front Polisari a Catalunya, i Jackson Quiñonez, regidor d’Esports i de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida.

‘Haima Acull, Somriures de Sorra’ és una iniciativa de l’associació Lleida pels Refugiats que recentment ha estat guardonat en la XVIII edició del premi a la Solidaritat del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL), en reconèixer els col·legiats implicats en tasques altruistes en el marc de les ONG i associacions sense ànim de lucre, així com la dels seus voluntaris que, de forma professional, treballen per garantir el dret a la salut de la població.

El projecte, que es gestiona en coordinació amb la Delegació del Front Polisari a Catalunya, el Ministeri de Sanitat sahrauí i la DGAIA (Delegació General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència), proporciona assistència mèdica a nens i nenes sahrauís amb patologies intractables en els campaments on viuen i que necessitin ser evacuats. A part del tractament o les intervencions necessàries, els infants viuen en un pis gestionat per l’associació fins que reben l’alta mèdica i poden tornar amb les seves famílies. En aquest temps que passen a la ciutat de Lleida, els infants són escolaritzats i conviuen amb altres criatures de la seva edat.

Segons l’associació, dins de la precària situació del poble sahrauí als assentaments, els infants constitueixen un dels grups més vulnerables i per exemple, un 50% dels menors de 5 anys estan diagnosticats d’anèmia. Els principals factors de mortalitat infantil en els campaments són: diarrea aguda, naixement prematur, anèmia, desnutrició i malalties respiratòries. No es disposa de servei de cures intensives ni de banc de sang en els assentaments.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Augmenten un 3,63% les vendes de loteria a Catalunya

Notícia següent

Dinou detinguts en un dispositiu policial contra el tràfic de drogues al Raval

Notícies relacionades