Divendres, 13 de desembre de 2024
És notícia

El programa ‘Impulsa’t’ garanteix el creixement sostenible de 20 empreses més a Lleida

Avatar photo

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcalde de Cervera, Jan Pomés, van ser els encarregats de lliurar, aquest passat divendres, els diplomes de la segona edició del programa de consolidació empresarial ‘Impulsa’t’, dissenyat i finançat pel Patronat de Promoció Econòmica i adreçat a empreses de nova creació, persones autònomes o PIMES de sectors tradicionals o innovadors i startups, i en el qual van participar 20 empreses de la demarcació de Lleida.

L’acte va estar presentat pel vicepresident del , Jordi Verdú, i pel regidor de Promoció Econòmica de la Paeria de Cervera, Raimond Fusté, i va comptar amb l’assistència del president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé; la consellera de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Segarra, Anna Rius; el director del Patronat, Ramon Boixadera, i el  gerent i comercial d’Antiga Casa Magí, Jordi i Maria, respectivament, que van impartir una conferència als assistents explicant la seva experiència i encoratjant-los a seguir creixent.

En l’acte es va recollir el resultat d’aquests vuit mesos de formació que té com a objectiu principal ajudar a augmentar el grau de supervivència de les empreses de la demarcació de Lleida.

En aquesta edició, les 20 empreses participants tenen representació a 10 comarques de la demarcació de Lleida, distribuïdes de la següent manera: cinc al Segrià (tres de Lleida ciutat); dos al Pallars Sobirà; dos a l’Urgell; tres a la Noguera; una a l’Alt Urgell; dos a la Cerdanya; una a la Segarra; dos al Pla d’Urgell; una al Pallars Jussà, i una a la Val d’Aran. Les empreses formen part  de sectors com l’agroalimentari; TIC; indústria-fabricació; serveis; enginyeria-energies renovables; recursos humans; artesà; turisme; comerç; salut; educació i hostaleria.

El president de la Diputació de Lleida va explicar que, amb aquesta segona edició, la Diputació de Lleida referma el seu compromís amb el desenvolupament econòmic empresarial i territorial, contribuint a la lluita contra el despoblament i a la fixació del talent al territori. I els punts d’Atenció GLOBALLEIDA són un exemple més del suport que es dona al petit emprenedor i a la petita i mitjana empresa (PIME).

“Lleida és una terra d’oportunitats, entre altres coses, i les administracions hem de donar suport al teixit empresarial i de les persones que viuen al territori i la supervivència i el creixement sostenible i durador és la millor manera de fer arrelar projectes de vida al territori, perquè sense negocis de proximitat, tampoc no retindrem la població activa als nostres pobles”, va afegir.

Amb la suma dels participants d’aquesta segona edició, el programa arriba a 40 empreses amb representació a les 13 comarques que conformen el territori. Un programa que suposa una empenta molt important per al desenvolupament del nostre teixit empresarial.

Des del 2014, ja són 212 les empreses de menys de 5 anys participants en programes d’acompanyament empresarial que compten amb el suport de la Diputació de Lleida. Una iniciativa que ha obtingut molt bons resultats i amb un èxit de supervivència superior al 95%.

En la seva intervenció, Jordi Verdú va felicitar i encoratjat els participants a seguir treballant i contribuir així, a la prosperitat del territori. “Un programa  amb el qual, juntament amb l’’Accelera el Creixement’ i ‘Reempresa’ que s’ofereixen al catàleg de serveis a traves de la Xarxa de Punts d’Atenció GlobaLleida repartits en el conjunt del territori, donem suport al teixit empresarial de la demarcació en totes les etapes de creació, creixement i consolidació de l’empresa en els diferents mercats”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Berga organitza dues noves jornades de donació de sang

Notícia següent

Troben un home de 80 anys amb Alzheimer que duia 48 hores desaparegut

Notícies relacionades