El Pla Iglú de Lleida facilita l’allotjament a prop de 300 persones

Avatar photo

Pueyo referma que la capital del Segrià necessita un equipament definitiu, com el que s'ha projectat a Pardinyes

Pla obert de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, visitant el pavelló 4 de Fira de Lleida habilitat per al Pla Iglú. Foto: ACN
L’Ajuntament de Lleida ha atès 292 persones al Pla Iglú des de la seva posada en marxa aquest any, el 4 de novembre passat i fins al 29 de desembre. Enguany, s’han incorporat algunes novetats, com ara la substitució d’hamaques per llits, els serveis de consigna i bugaderia, l’àpat complet per sopar i l’ampliació de l’horari d’obertura, de les 18 hores a les 09 hores.
El paer en cap, Miquel Pueyo, s’ha refermat en la convicció que la ciutat necessita un equipament comunitari definitiu, com el que s’ha projectat al barri de Pardinyes. En aquest sentit, ha assegurat que una societat no pot permetre que hi hagi persones que es quedin enrere i que en aquest treball hi incideix tant el consistori com l’equip de Serveis Socials.
Pueyo ha visitat el pavelló 4 de Fira de Lleida, habilitat per acollir el servei del Pla Iglú, i n’ha destacat el salt qualitatiu que s’ha donat. A més, ha recordat que l’objectiu del projecte és prevenir les conseqüències del fred en la població amb pocs recursos i oferir l’atenció necessària per a cada situació. També ha posat en valor la professionalitat dels experts de Sant Joan de Déu que el duen a terme, a més de les persones voluntàries dels pisos d’inclusió que hi donen suport.
De les persones ateses, 271 són homes. Les dones (21) representen el 8%, un registre que, com el 2019, quasi duplica el dels darrers anys. La mitjana d’allotjaments en situació 1, amb temperatures nocturnes inferiors a 2ºC, és de 80 per nit. Des que està en marxa el pla, s’han registrat 44 dies d’activació de nivell 1. El número màxim de pernoctacions per nit ha estat de 90. S’ha de tenir en compte que també està operatiu l’allotjament de Jericó per a aquelles persones especialment vulnerables.

Les dades són similars a les dels anys previs a la pandèmia. Per edats, el 40% per cent de les persones allotjades són menors de 35 anys. La segona franja més ampla és dels 46 als 60, amb un 32%. Pel que fa la situació administrativa de les persones sense llar acollides al pla, set de cada deu no disposa de permís de treball i el 30% està en situació d’irregularitat administrativa. Mentre, el treball coordinat entre l’equip d’inclusió i la Guàrdia Urbana en la recerca de persones que pernocten al carrer ha sumat 25 actuacions favorables a acceptar acollir-se a pla.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’amplien 900.000 euros els ajuts ordinaris al pagament del lloguer del 2021

Notícia següent

Les vendes a les superfícies comercials augmenten un 23% a l’octubre

Notícies relacionades