El Pla Iglú atén 668 persones en els 145 dies que ha estat actiu a Lleida

Els serveis socials de la Paeria continuen oferint els serveis habituals i la Saleta de la Panera també està activa, oferint un servei diürn

El Pla Iglú, que coordina la Paeria amb la participació de diverses entitats de la ciutat, ha allotjat aquest hivern 668 persones en els 145 dies que el projecte ha estat actiu (dotze dies més que l’any passat). Des del 7 de novembre i fins al 31 de març, en què ha estat en funcionament, el Pla Iglú ha registrat 9.677 pernoctacions, majoritàriament d’homes. De fet, les dones ateses s’han reduït a la meitat, amb la cerca de recursos d’allotjament alternatius en els casos d’urgència que han arribat a l’àrea. Enguany, la mitjana diària d’allotjaments ha estat de 67 i el nombre màxim d’allotjaments en un dia ha estat de 131. Des de l’Ajuntament de Lleida s’informa que els serveis socials de la Paeria continuen oferint els serveis habituals i la Saleta de la Panera també està activa, oferint un servei diürn.
El Pla Iglú es coordina des de les Regidories de les Polítiques per als Drets de les Persones i de Seguretat Ciutadana, amb la Guàrdia Urbana i Protecció Civil. També hi col·labora la Fundació Jericó, Creu Roja i el cos dels Mossos d’Esquadra. L’objectiu del Pla Iglú és prevenir les conseqüències que el fred pot tenir en la població amb pocs recursos, amb una situació precària pel que fa a l’habitatge, i oferir els recursos necessaris perquè no en rebi les conseqüències i rebi l’atenció adient. Igualment, la Saleta de la Panera ofereix atenció, amb el treball transversal de diverses àrees de la Paeria, de la Fundació Jericó i de voluntaris de la Creu Roja. És un espai relacional i de descans destinat a l’acollida de les persones sense llar on s’hi pot fer ús lliure per fer activitats programades, llegir, mirar la televisió, prendre un cafè o fer tertúlia.