El Comú de Lleida valida i dóna suport al referèndum de l’1-O amb un 88% de vots

Des del passat 18 de juny els adherits a aquesta formació política han participat telemàticament en una consulta

Els adherits al Comú de Lleida han validat amb un 88,46% dels vots (115) el posicionament de la formació política sobre el referèndum de l’1 d’octubre validant-lo i donant-li suport. Un 10% (13 vots) s’hi ha mostrat contrari i un 1,54% (2) han votat en blanc. Un total de 130 persones adherides han participat en la consulta telemàtica que es va obrir el dia 18 de juny i es va tancar ahir dilluns quan faltava un minut per a les dotze de la nit. El Comú de Lleida, que compta amb 2 regidors a la Paeria, manté que la ciutadania s’ha de poder expressar sobre la independència de Catalunya i dóna suport a la celebració d’un referèndum que ”ha de ser vinculant, efectiu i reconegut internacionalment”.

Els resultats d’aquesta consulta entre els adherits al Comú de Lleida indiquen que des de la formació política es referma el suport a un referèndum que permeti consultar el poble de Catalunya i demanen que els grups parlamentaris que n’impulsen la convocatòria apostin ”sense fissures per dotar-lo de caràcter vinculant, fer-lo efectiu i dotar de reconeixement internacional els resultats que se’n derivin”.

El Comú de Lleida, defensa que en l’aposta que fan per la democràcia ”radicalment participativa” cal fer una ”crida a la participació en el referèndum” de tot el poble de Catalunya, tant de la gent que defensa el sí com de la que es mostra partidària del no. Així mateix, posen com a premissa irrenunciable per a totes les parts un ferm compromís amb la no-violència.