El col·lectiu Colors de Ponent denuncia a Xavier Novell, bisbe de Solsona

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’associació Colors de Ponent (Col·lectiu LGTBIQ de Lleida) ha denunciat a Xavier Novell, bisbe de Solsona per les seves declaracions sobre l’homosexualitat. En el seu escrit, titulat ‘Amor que esdevé fecund’, el bisbe cita un text del papa Francesc sobre la família que diu: “hi ha rols i tasques flexibles, que s’adapten a les circumstàncies de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l’àmbit més adient per a la maduració de l’infant”.

  Tot seguit, el bisbe es pregunta si “el fenomen creixent de la confusió en l’orientació sexual” de força nois adolescents no serà degut al fet que –i torna a citar el papa- “en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada?”

  En la glossa dominical el bisbe també expressa que “en un temps com el nostre, cal desvelar que és molt difícil el creixement serè i equilibrat si manquen uns pares que exerceixen la funció educadora des de la identitat maternal femenina i paternal masculina”.
  L’associació -en el seu comunicat publicat a la seva pàgina de Facebook- exposa que:

  “Establir i regular els mitjans i les mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere”. Aquest és l’objecte de la Llei 11/2014, contra l’LGTBI-fòbia, del Parlament de Catalunya, llei en la que ens emparem per denunciar al senyor Xavier Novell, bisbe de Solsona, arran de les seues declaracions publicades en el full diocesà del bisbat de Solsona del passat diumenge 21 de maig.

  En aquest text, Novell atribueix l’orientació sexual “confosa” de molts adolescents a la falta d’una figura paterna o viril en les seues famílies. Defensa també que pel desenvolupament òptim dels infants és necessària la presència clara i definida d’una figura masculina (pare) i una de femenina (mare) en les famílies.

  Declaracions d’aquests tipus, emeses per les seccions més retrògrades de l’església catòlica, no fan res més que fomentar l’odi i la discriminació i són expressió tangible d’homofòbia, de transfòbia i de masclisme, per qüestionar l’identitat sexual de les persones i per desmerèixer els diversos i múltiples tipus d’unitat familiar (dues mares, dos pares, mare-pare solter, etc.)

  Des de Colors de Ponent interpretem que segons l’article 34 de la llei 11/2014 s’ha incorregut en una infracció, ja que s’han emès intencionada i públicament expressions vexatòries contra el col·lectiu LGTBI, i informem que hem enviat una denúncia a l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya i a la Generalitat de Catalunya, i que ens afegirem a les denúncies que es puguin presentar als mossos d’esquadra interposades per diversos col•lectius del territori. Recordem també que, segons la llei, les institucions com la mateixa Generalitat haurien d’actuar d’ofici en aquests casos.
  No tolerarem, no permetrem i no en deixarem passar ni una, ni a Solsona, ni a Lleida, ni enlloc. Contra l’LGTBI-fòbia, plantem cara!”