Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

El cicle de documentals de música a La Panera, novetat aquest agost de l’Estiu en Viu

Avatar photo

La programació cultural per als mesos d’estiu de la Paeria, recollida a l’Estiu en Viu, presenta aquest agost una de les novetats més destacades. El Centre d’Art La Panera ha preparat un cicle de “documentals de música imprescindible a la fresca”, que es projectaran quatre dijous d’aquest mes, al mateix equipament cultural. Totes les projeccions es fan a les 21 h i l’entrada és gratuïta. Dins l’apartat d’arts visuals, La Panera ofereix la possibilitat de veure “Ciudadano Fernando Gallego. Baila o muere”, “Eterna”, “Canto cósmico. El Niño de Elche” i “Brujas”.

Documentals de música imprescindibles a la fresca

Ciudadano Fernando Gallego. Baila o muere (2017). Alex Salgado del Tarré i Jorge Rodríguez. 110 min.

Dijous, 10 d’agost – 21.00 h – Centre d’Art la Panera

El director i guionista Alex Salgado del Tarré presentarà el documental

Fernando Gallego és DJ, però no un de qualsevol: és Nando Dixkontrol, possiblement per a un sector del públic sigui un personatge anònim, tanmateix hi va haver un temps en què fou l’epicentre d’un terratrèmol sonor. La festa es propagava per on passava. Ell era sinònim de festa. La seva figura carismàtica concentrava l’essència de tota una generació de joves que reivindicava el cap de setmana com espai d’expressió lúdica sense límits: ballant sense parar. Avui dia, 30 anys després de la sublimació del DJ com a mèdium suprem, l’equació segueix vigent, Nando Dixkontrol ja no és un reclam, però Ferando Gallego es resisteix a desaparèixer.

Eterna (2022). Juanma Sayalonga i David Sainz. 99 min.

Dijous, 17 d’agost – 21.00 h – Centre d’Art la Panera

El 2017 i amb només 26 anys moria Gata Cattana.  Iniciava una trajectòria prometedora i estava preparant el seu primer disc: Banzai, un autèntic llegat que la rapera, poeta i politòloga cordovesa ens ha deixat de manera pòstuma. El documental ens permet descobrir les inquietuds humanes i artístiques d’Ana Isabel García (Gata Cattana) a través de familiars, amics i personalitats com Juancho Marqués, Alejandra Martínez De Miguel, Sara Socas, Frank T o Mala Rodríguez.

Canto cósmico. El Niño de Elche (2021). Leire Apellaniz i Marc Sempere Moya. 93 min.

Dijous, 24 d’agost – 21.00 h – Centre d’Art la Panera

Niño de Elche és un artista difícil de classificar. Des dels seus inicis com a cantaor flamenc fins a l’actualitat s’han produït molts canvis en la seva dimensió creadora. Provocador i erudit, ha portat el flamenc més enllà dels seus límits. El documental s’aproxima a la seva trajectòria a través de les persones més rellevants que l’acompanyen en el seu periple vital i creatiu: C. Tangana, Angélica Lidell, Pedro G. Romero, Raúl Cantizano, Israel Galván o els seus pares Paqui i Aladino, entre d’altres. Un conjunt de veus que dibuixa un retrat lliure, gairebé cubista, de Niño de Elche.

Brujas (2017). Carmen Rojas Gamarra. 50 min.

Dijous, 31 d’agost – 21.00 h – Centre d’Art la Panera

Documental musical sobre feminismes i Riot Grrrl en el context de la ciutat de Madrid que abraça gèneres musicals com el Punk Rock i el Hardcore, que històricament han estat dominats per homes. Aquest documental reflexiona com aquestes bandes viuen i entenen el feminisme, i sobre les diferències entre l’escena punk convencional i l’escena punk feminista que fa visibles les dones i qüestiona la falta de representació en els escenaris. Les bandes que hi apareixen són: Violeta Vil, Las Odio, Wanda i la Mujer Pantera, Meconio, Perra Vieja, Genderlexx, Troika i Heksa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

7 + 1 =

Notícia anterior

Mor la conductora d’un patinet envestida per un cotxe

Notícia següent

Comencen les obres de rehabilitació de l’edifici catalogat de l’antiga fàbrica Sala i Badrinas

Notícies relacionades