La diputada Estefania Rufach inaugura la Fira de Sant Bartomeu d'Artesa de Segre amb una vintena de productors

Els assistents que van acudir aquest cap de setmana han pogut gaudir d'una proposta tradicional fusionada amb "la innovació i la capacitat de modernització”

25 d'agost de 2025 a les 07:51h

La diputada Estefania Rufach va participar dissabte al vespre en l’acte inaugural de la 581a Fira de Sant Bartomeu-Fira del Montsec, on va estar acompanyada per l’alcalde d’Artesa de Segre, Francesc Puigpinós, i Joan Gòdia, director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, el diputat Marc Solanes, a més d’altres regidors de l’ajuntament i alcaldes de municipis de la Noguera. Rufach va ser l’encarregada de signar el llibre d’honor a l’Ajuntament d’Artesa de Segre.

Rufach ha definit la Fira del Montsec com un espai on “la tradició s’ha fusionat amb la innovació i la capacitat de modernització”. La diputada va assenyalar l’aposta de l’Ajuntament d’Artesa de Segre per donar suport al comerç, la indústria, la gastronomia i la restauració i va afirmar que “el conjunt de l’administració i la seva gent continuen actius i són un pilar per al nostre país”. Rufach va felicitar a totes les persones implicades que fan possible la Fira del Montsec d’Artesa de Segre, “perquè també són un motor comarcal i de territori”.

Durant tot el cap de setmana, el recinte firal ha acollit una vintena de productors i diversos cuiners que han oferit demostracions culinàries en directe, tastos guiats, maridatges i sopars a la fresca, activitats que compten amb el suport de ‘Gust de Lleida’, projecte de la Diputació de Lleida que engloba sota un mateix paraigües la gastronomia de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran.

Així mateix, Rufach ha volgut incidir en un dels aspectes remarcables d’aquesta edició en la seva projecció cap a l’exterior: “És especialment significatiu que enguany aquesta fira s’adhereixi al programa “Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025”, perquè no hi ha millor carta de presentació de les nostres terres que la que ens ofereixen els nostres productors locals: formatges artesans, mel, oli verge extra, vins amb DO Costers del Segre, embotits, horta de temporada… I ho veiem aquests dies, no només als carrers del poble, sinó també a través dels showcookings i, sobretot, dels sopars tast a la fresca, que conviden tothom a gaudir, compartir i fer territori”.

Precisament, durant la jornada d’ahir a la tarda, els assistents han pogut degustar els productes elaborats per part dels show cookings com les ‘Coques de Samfaina’ de la Pastisseria Borrell o la ‘Pasta brisa amb terrina de pollastre Picaverd, a càrrec del Restaurant El Celler.

El programa de la fira es completa amb activitats per a petits i grans: tornejos esportius, música en directe, mercat de diumenge, trobada de puntaires, exposicions, inflables i espais chill-out per gaudir de les nits d’estiu.

La Fira del Montsec és molt més que una cita anual; és l’expressió d’un territori que es manté fidel a les seves arrels, que aposta pel desenvolupament local i que vol projectar-se amb orgull cap al futur a través dels seus productes, la seva gent i el seu compromís amb la terra.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit