Cs defensa una prova pilot per a la reactivació de la restauració i hostaleria a Lleida

El diputat taronja, David Bertrán, registra una proposta de resolució traslladant peticions com l'obertura amb limitacions d'aforament en interior i exterior al 50% i sense servei de barra

El diputat parlamentari de Cs, David Bertrán, ha traslladat al Parlament una iniciativa de les delegacions a Lleida de PIMEC, la Cambra de Comerç i la Federació d’Hostaleria, sol·licitant la realització d’una prova pilot per a aplicar mesures que permetin la desescalada de la restauració i la hostaleria en la capital de Ponent i, posteriorment, en la resta de Catalunya.

 

Bertrán ha remarcat la “complexitat” de la situació sanitària arran de la pandèmia del coronavirus, però també ha destacat la greu crisi que travessen els sectors de la restauració i la hostaleria i com la gestió de la Generalitat sobre aquest tema és “clarament millorable”.

 

El parlamentari taronja ha explicat que altres comunitats autònomes han optat per “establir restriccions en aquests sectors, però fer que, així i tot, puguin desenvolupar la seva activitat amb una certa normalitat” i ha afirmat que la pèrdua d’aquestes activitats afecta tant als qui reben aquests serveis com a “treballadors dels sectors a Lleida, que representen fins a 15.000 persones”.

 

Després d’una reunió amb les filials en la capital de Ponent de PIMEC, la Cambra de Comerç i la Federació d’Hostaleria i escoltar les seves propostes per a pal·liar la crisi econòmica laboral, Bertrán sol·licita en una proposta de resolució considerar la realització d’una prova pilot que permeti “la limitació d’aforament en interior i exterior al 50% i sense servei de barra, així com la limitació setmanal de dilluns a divendres i el registre de les dades personals dels clients per a assegurar la traçabilitat en cas de contagi”.

 

En la iniciativa també es proposa “augmentar la vigilància per part de l’Administració Pública dels locals del sector per a sancionar als qui se saltin les normes i, després de dues o tres setmanes, avaluar els resultats de la prova”.