Cribratge a la Mariola després de detectar brots en diverses famílies

Les proves PCR s'adrecen a tots els veïns del barri majors de 16 anys asimptomàtics

Salut durà a terme dilluns vinent un cribratge poblacional al barri de la Mariola de Lleida arran de la detecció de brots de coronavirus en diverses famílies del districte. A les proves hi són cridats tots els veïns del barri majors de 16 anys asimptomàtics, especialment aquells que hagin pogut tenir contacte estret amb algun positiu. El punt de cribratge s’instal·larà en una carpa del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a la plaça Barcelona de 10h a 18h i la tècnica que s’utilitzarà serà la PCR. Així mateix, a les 12h i a les 16h, les persones amb mobilitat reduïda acreditada es podran apropar a la carpa amb cotxe per fer-se la prova sense baixa del vehicle.
Salut explica que l’objectiu de l’actuació és poder detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l’aïllament i tallar la cadena de transmissió. Així mateix, també recorda que tot i un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la covid-19, cal continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment dur mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats.

Aquest cribratge a la Regió Sanitària Lleida compta amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut, el SEM i el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública.