Continuen les obres al Castell d’Aitona

  La setmana passada va finalitzar una intervenció de restauració a un dels murs medievals localitzats en la darrera excavació arqueològica

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Segueix avançant a bon ritme la intervenció arqueològica preventiva que des del passat 21 de juny s’està duent a terme a l’àrea del Castell d’Aitona amb l’objectiu de cercar i estudiar estructures soterrades a la zona abans de poder habilitar-hi una passarel·la i un mirador amb vistes al poble i a la vall d’Aitona.

  Així, la setmana passada va finalitzar una actuació de restauració a un dels murs medievals localitzats en la darrera excavació arqueològica. La intervenció en aquest mur ha consistit en les següents accions:

  • Reintegració matèrica amb pedres del propi castell als punts on hi faltaven.
  • Capa de sacrifici per protegir el que quedava de mur.
  • Canalització per expulsar aigua de pluja.
  • Reomplir juntes amb morter de calç a tota l’estructura.

  En aquest sentit, l’objectiu d’aquesta intervenció de restauració ha estat facilitar la lectura del mur i consolidar tota l’estructura del mateix per tal d’evitar la pèrdua de restes originals, i alhora, complir tots els criteris d’intervenció, de reversibilitat i compatibilitat de materials.

  Cal recordar que les troballes que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell s’inclouran dins el projecte de Fruiturisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del Castell i del poble d’Aitona.

  Passarel·la i mirador amb vistes al poble i a la vall d’Aitona

  El mirador és un dels projectes que l’Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

  COMPARTIR
  Article anteriorLa quarantena es podria reduir a 5 dies
  Article següentLa llum es dispara avui un 73,5%
  La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.