Condemnat a dos anys de presó l’acusat de dos delictes sexuals a Lleida

    L'Audiència, que li aplica l'atenuant d'alteració psíquica, l'imposa també dues ordres d'allunyament i tres anys de llibertat vigilada

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó un ciutadà d’origen xinès acusat de dos delictes sexuals a Lleida, després d’aplicar-li l’atenuant d’alteració psíquica. Concretament li imposa un any i mig de presó per un delicte d’agressió sexual, ja que considera provat que va fer tocaments a una noia a qui va perseguir repetint la paraula “follar” el 5 de juliol de 2015 al barri de Balàfia de Lleida. El condemna també a sis mesos de presó més per un delicte de coaccions a una nena de catorze anys, a qui va agafar per darrera i es va intentar endur del lloc tot i que no va poder gràcies a la intervenció dels treballadors d’un supermercat pròxim, el 6 de juliol de 2015 al barri de Cappont de Lleida. La sala també li prohibeix acostar-se a menys de 100 metres de la primera noia durant tres anys i de la nena durant un any i també el condemna a tres anys de llibertat vigilada per l’agressió a la noia.
    L’Audiència de Lleida considera provat que l’acusat, el 5 de juliol del 2015, es va acostar “amb ànim libidinós” a dues noies, al passeig de sota les vies del tren al barri de Balàfia de Lleida, i va començar a pronunciar diversos cops la paraula “follar”. Durant la fugida, les noies es van separar i l’acusat va seguir a una d’elles, la va subjectar i la va tirar damunt d’un banc on va immobilitzar la víctima amb el braç esquerra, mentre amb la mà dreta li va fer tocaments als genitals per sobre de la roba. Acte seguit, l’acusat es va abaixar la bragueta i va tornar a repetir diverses vegades el terme “follar”, moment que la noia va aprofitar per escapar, reunir-se novament amb l’amiga i trucar a la policia.

    La sala també considera provat que l’endemà dels fets, el 6 de juliol del 2015 cap a les 17 hores, l’acusat es va apropar a la plaça Blas Infante de la capital del Segrià a una menor –que en el moment dels fets tenia 14 anys, a punt de complir els 15- a la qual “va subjectar per darrere, tapant-li la cara, i va intentar endur-se-la”. Els treballadors d’un supermercat proper, situat a l’avinguda de València, li ho van impedir i van retenir el presumpte agressor fins a l’arribada de la policia. Tot i que la fiscalia defensava que se’l condemnés per un delicte d’abusos sexuals per aquests fets en considerar que el seu objectiu era, com el dia anterior, “fer tocaments a la nena”, l’Audiència considera que no hi ha prou proves que demostrin que la intenció de l’acusat fos sexual ja que no va dur a terme tocaments lascius ni va pronunciar cap paraula, tal com va declarar al judici tant ell com la mateixa víctima. És per això que en aquest cas, la sala ha reduït la tipologia de delicte i l’ha condemnat per coaccions.