Comença una nova edició de l’Harpia, Balaguer Medieval

Demà diumenge la programació seguirà durant tota la jornada, amb activitats per al públic infantil i familiar

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La ciutat de Balaguer celebra aquest cap de setmana la festa medieval de l’Harpia. El tema que articula l’edició d’enguany és la commemoració dels 700 anys de la construcció del convent de Sant Domènec de Balaguer (1323 – 2023) i sobre el qual ha girat la Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós amb el títol ‘Temps de Predicadors’.

Les activitats dirigides al públic infantil hi seran presents durant tot el cap de setmana, amb espectacles de titelles, mostres d’oficis desapareguts, recreacions de les tasques quotidianes a l’espai del safareig, i el campament medieval situat al parc de la Transsegre, en el qual es pot veure reproduïda la vida dels cavallers a l’Edat Mitjana. També al carrer Major s’hi pot veure una exposició divulgativa sobre la música de l’època.

 

D’altra banda, en aquesta edició de l’Harpia, l’espai infantil s’ha traslladat a la plaça del Pou, tot i que el gruix de l’activitat és a la plaça del Mercadal, on a l’espai de les Tavernes hi ha una setantena de parades de productes artesans i de proximitat, un taller de ceràmica, espectacles de carrer i actuacions musicals durant tot el cap de setmana. En aquest mateix sentit, diversos bars i restaurants de la ciutat s’han organitzat amb l’activitat Mossades medievals, per la qual el públic assistent pot recórrer els diversos establiments i assaborir-hi una proposta especial creada per a l’ocasió fins diumenge.

A pesar de l’estona de mal temps a migdia, avui dissabte les activitats previstes per la tarda s’han pogut dur a terme amb normalitat. I al vespre s’ha celebrat el Seguici dels comtes d’Urgell i l’Harpia, els quals han baixat des del Castell Formós i han estat rebuts pel públic assistent a la plaça de sant Salvador. Tot seguit, el Seguici s’ha dirigit a la plaça comtes d’Urgell, on acompanyats dels Diables Bèsties Feréstegues han acompanya l’Harpia al ball de foc.

Demà diumenge la programació seguirà durant tota la jornada, amb activitats per al públic infantil i familiar.