Talarn assenyala el Festival de Pasqua de Cervera com un aparador de la música clàssica

El president de la Diputació ha assistit al concert inaugural de l'11a edició del certamen, que l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida ha ofert al Paranimf de la Universitat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha assistit aquest dissabte al Concert Institucional amb motiu de la inauguració de l’11a edició del Festival de Pasqua de Cervera, que ha tingut lloc al Paranimf de la Universitat de la capital de la Segarra i ha anat a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

A més de Talarn, a l’acte hi han assistit Joan Santacana, paer en cap de Cervera; M. Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular de la Generalitat; Ramon Farré, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida; Francesc Lluch, president del Consell Comarcal de la Segarra; Xavier Cester, director de l’àrea de música de l’Institut Català d’Empreses Culturals de la Generalitat; Jordi Armengol, director artístic del Festival de Pasqua; i Mercè Carulla, regidora de Cultura de la Paeria de Cervera i diputada de la Diputació de Lleida, a més de la també diputada Rosa Maria Perelló.

En la seva intervenció, Joan Talarn ha definit el Festival de Pasqua de Cervera com “un punt de trobada per al sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya”, a la vegada que esdevé també “un aparador de la mateixa ciutat de Cervera”, una capital que es projecta des de la Segarra al món gràcies a la seva persistent sensibilitat cultural provada i que és “sinònim de música”. És en aquest sentit que ha volgut posar en valor la tasca i la sensibilitat envers la música dels responsables públics de les polítiques culturals, que ha personificat en la figura de la regidora de Cultura de Cervera, Mercè Carulla.

Pel que fa al concert, sota un programa titulat ‘Dos mestres universals i un de futur’, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté, s’ha acompanyat del tenor Roger Padullés per interpretar obres orquestrals de Moisès Bertran, compositor nascut a Mataró i actualment establert a Colòmbia, Joan Manén, en el 50è aniversari de la seva mort, i Robert Gerhard, en el 125è aniversari del seu naixement. Manén i Gerhard són dos dels casos més paradigmàtics del desconeixement que tenim dels nostres músics més universals.

El Festival de Pasqua de Cervera se celebrarà fins al 4 d’abril i ha programat 11 produccions musicals diferents que s’acabaran concretant en 15 concerts repartits en 6 dies i en espais diferents de la ciutat, com l’emblemàtic Paranimf, l’Auditori Municipal, l’església de Sant Domènec o, fins i tot, la Sala de Quadres de la mateixa Paeria. Enguany, el festival estrena també nou director artístic, el violista i musicòleg Jordi Armengol.