El Caragol d’Or 2025 reconeix una de les pastisseries més emblemàtiques de Balaguer

Amb més de seixanta anys d’història, la pastisseria és tot un referent a Balaguer per la seva qualitat i elaboració artesanal de dolços i torrons

18 de novembre de 2025 a les 15:27h
Actualitzat: 18 de novembre de 2025 a les 17:03h

La Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell ha acordat atorgar el Caragol d’Or 2025 a Cal Graells, en reconeixement de la seva trajectòria, compromís, constància i capacitat d’innovar sense perdre les arrels.

L’entitat ha volgut que el guardó d’aquest any, coincidint amb la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, recaigués en una persona i un projecte estretament vinculats al món de la restauració i la tradició gastronòmica.

Amb més de seixanta anys d’història, la Pastisseria Graells és tot un referent a Balaguer per la seva qualitat i elaboració artesanal de dolços i torrons. Paral·lelament, Cuinat Graells celebra enguany el seu 25è aniversari, consolidant-se com una proposta culinària moderna i arrelada al territori, que combina innovació i autenticitat.

L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc el diumenge 23 de novembre, al restaurant del Monestir de les Avellanes, en el marc del tradicional dinar-festa anual de la Societat. Abans del dinar, els assistents podran participar en una visita guiada pel Monestir, espai patrimonial de gran valor històric i cultural.

El Caragol d’Or és una distinció que reconeix persones, entitats o col·lectius que, des de diversos àmbits —gastronòmic, cultural, esportiu, social o artístic—, han contribuït a donar prestigi i projecció a la ciutat de Balaguer i al seu entorn.

Entre els guardonats en edicions anteriors hi trobem Dona Rural (2024), el seleccionador Robert Martínez (2023), L’Estel (2022), així com el restaurador Josep M. Morell, el restaurant Cal Xirricló, el mestre pastisser Lluís Muixi, l’esportista Antonio Carreño, el dibuixant Federic Letamendi, l’Orfeó Balaguerí i l’empresari Joan Renart (Grup Vichy Catalan), entre d’altres.

Amb aquesta nova edició del Caragol d’Or, la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell reafirma el seu compromís amb la promoció de la gastronomia, la cultura i el patrimoni local, tot reconeixent la feina d’aquells que fan créixer el nom de Balaguer.

El Caragol d’Or 2025 reconeix Cal Graells, una de les pastisseries més emblemàtiques de Balaguer 1
Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit